Уручена хуманитарна помоћ породици Пантелић у Бајевцу

Председник Општине Лајковац Андрија Живковић, представници Главног и Извршног одбора Српске напредне странке из Београда начелу са Станом Божовић и Општинског одбора СНС предвођени председником Владом Костићем уручили су јуче хуманитарну помоћ осмочланој породици Пантелић у Бајевцу, која живи у врло тешким условима. Брачни пар Пантелић има петоро деце школског узраста, мајка има здравствених проблема, а са њима живи и непокретна бака. Живе у недовршеној кући, немају довољно средстава за живот, искључена им је струја. Пакети основних животних потрепштина много ће им значити, а председник Општине Андрија Живковић најављује даљу помоћ овој социјално угроженој породици:

-Поводом Божићних празника, изабрали смо да посетимо породицу Пантелић и да им скромним гестом помогнемо. Они живе у тешким условима, а једна су од најбројних породица у нашој општини, са пет синова који похађају од основне до средње школе. На овај начин Српска напредна странка у Лајковцу, у сарадњи са централом странке, жели да покаже да мисли на најугроженије суграђане и да ће то чинити и убудуће. Ово је први корак хуманитарне акције, трудићемо се да обезбедимо и остала најнеопходнија средства овом домаћинству тако да квалитет живота породице Пантелић у 2017. години буде подигнут на знатно виши ниво. Њихов највећи проблем је струја која им је искључена крајем 2016. због дуговања, покушаћемо да решимо тај проблем у комуникацији са Електропривредом Србије. Затим, обезбедићемо бесплатне ђачке аутобуске карте за децу, а у сарадњи са Домом здравља Лајковац покушаћемо да обезбедимо негу за најстаријег члана домаћинства.

Члан Главног и Извршног одбора СНС Стана Божовић допутовала је из Београда како би обишла породицу Пантелић, а малишанима уручила божићне пакетиће:
-Јако је важна људска солидарност и брига коју показујемо за овакве породице, јер свако може да се нађе у ситуацији социјалне потребе. Овде смо да да сагледамо њихове проблеме и видимо како можемо да им помогнемо. У складу са нашим  обичајима, децу смо обрадовали поклонима, а са домаћином смо разговарали како можемо да му помогнемо јер има доста проблема. Са нама је у делегацији и докторка која ће видети шта им је потребно са здравственог аспекта. Желимо данас да поручимо да смо са нашим породицама, важно је делити љубав и солидарност и трудити се да решите проблеме угрожених грађана.
Миодраг Пантелић је делегацији пренео све проблеме које има, од болесне супруге и мајке, преко искључене струје и недовршене куће, јер не може све да финансира од своје плате. Истакао је да му је „Колубара грађевинар“ знатно помогла у изградњи куће, али да није то успео да заврши и да би им помоћ око тога побољшала услове живота. Упркос лошим условима, деца редовно иду школу и нису изгубила ниједан разред.

Ово није једина празнична хуманитарна акција Српске напредне странке у Лајковцу. Општински одбор је на Бадњи дан поделио пакетиће за 15 деце са посебним потребама. За православну Нову годину обићи ће старачка домаћинства, првенствено самачка, и уручити им пригодне поклоне.

{gallery}09012017{/gallery}