Одржано Општинско веће

На 26. седници Општинског већа разматране су четири тачке дневног реда. На предлог Комисије за одобравање програма у области спорта издвојено је 120 хиљада динара за доделу награде одбојкашицама ОШ „Миле Дубљевић“, које су прошле недеље постале прваци државе у одбојци за школе, што је највећи успех у историји школског спорта у Лајковцу. Средства су одвојена за куповину спортске опреме и реквизита, а председник Андрија Живковић јавно је честитао младим спортисткињама на огромном успеху.
Из текуће буџетске резерве одвојено је 204 хиљаде динара за геодетски елаборат за технички пријем новог школског објекта у Јабучју. Елаборат је неопходан да би се стекли сви законски услови да школа коначно почела да ради, истакао је председник Живковић,а то су процедуре које је требало спровести пре 5-6 година, што је један у низу пропуста. По завршетку елабората за технички пријем, ђаци који похађају стари монтажни објекат у Јабучју требало би да наставу похађају у новој школској згради већ после Ускрса и након завршеног пролећног распуста, потврдио је Живковић.
Веће је усвојило Извештај о реализовању пројеката из области културе за расподелу буџетских средстава за 2016. годину, као и Извештај Централне комисије за попис о извршеном попису на 31.12.2016. године.