Дечја Туцијада у Парохијском дому

У парохијском дому храма Светог Димитрија у Лајковцу и ове године на трећи дан Васкрса одржана је традиционална дечија Туцијада. У туцању ускршњим јајима такмичило се 71 дете предшколског и основношколског узраста, док су у жирију били чланови Црквеног одбора и  представници општине Лајковац, Председник жирија био је први човек лајковачке општине Андрија Живковић, који је и овом приликом истакао значај неговања традиције и организовања овог надметања, коме се малишани посебно радују.
– Ово је заиста један леп догађај где наши најмлађи суграђани, на начин који доликује најрадоснијем хришћанском празнику, упознају своју веру, боравећи притом у порти наше цркве. Општина Лајковац ће и у наредним годинама свакако подржавати манифестације које имају за циљ очување традиције и вере на овим нашим просторима – рекао је председник Живковић.
Пред почетак такмичења, у име организатора манифестације присутнима се обратио старешина лајковачке цркве свештеник Томислав Матић, изразивши задовољство што Туцијада сваке године окупља велики број такмичара. Прво место је заузео Алекса Пејкић, друго Иван Илић, треће Анита Проданић, док је четврто место припало Јани Поповић. Њима су припале књиге и кесе пуне слаткиша, а за награде су се побринули спонзори: породица Славице Радованчевић из Лајковца, Мила и Драган Милосављевић (СТКР “Атлантида”) и Александар Матић из Београда.