Успешна Туцијада на Враче брду

Еколошки покрет „Каструм бродаре“, уз подршку Туристичке организације и покровитељство Општине Лајковац, као и бројних спонзора, организовао је још једну успешну васкршњу Туцијаду на Враче брду. Након културног и забавног дела програма посвећеног најмлађима, одржано је такмичење у у туцању ускршњим јајима. У категорији најмлађих јуниора (до I разреда), тријумфовао је петогодишњи Млађен Фуртула из Ћелија, у конкуренцији деце узраста од I до IV разреда победио је седмогодишњи Лазар Мићић из Ћелија, док је најтврђе ускршње јаје у узрасту од V до VIII разреда имао четрнаестогодишњи Жељко Јеремић, такође из Ћелија. Шампионско ускршње јаје у сениорској конкуренцији имала је Маја Обрадовић из Жупањца. Организовано је и надметање у надвлачењу конопца и бацању камена с рамена. Са даљином од 9 метара победник у бацању камена био је Миодраг Радојичић из Жупањца, док је у надвлачењу конопца доминантна била екипа “Миодраг и другари”, такође из Жупањца.

Као што је и најавио председник еколошког покрета “Каструм Бродаре” Миодраг Марковић, обезбеђене су лепе награде за најуспешније. За победнике у дечјој конкуренцији главне награде били су бицикли, са жељом да најмлађи што више времена проводе у природи и воде здрав живот. Осим тога, најмлађи су били награђени дечјом опремом и пакетићима слаткиша- За сениоре као главне награде додељени су ваучери за теретану и вечера у ресторану “Бајка” у Лазаревцу.
Директор ТОО Лајковац Милутин Ранковић одржао је кратак историјски час, подсећајући на значај Враче брда и Ћелија у културном, историјском и туристичком смислу. Специјални гост Туцијаде био је глумац Владимир Путник, доајен Радио Београда и потомак чувеног војводе Радомира Путника, који је имао запажен драмски наступ у програму Туристичке организације.