Средњошколци други на Међуокружном такмичењу у фудбалу

Лајковачки средњошколци освојили су друго место на Међуокружном такмичењу средњих школа у малом фудбалу, које је одржано у Спортској хали у Лајковцу. Ученици четири најбоље средње школе из Сремског, Мачванског и Колубарског и Града Београда надметали су се за пласман на првенство Србије, које ће бити одржано у Караташу. Представник Колубарског округа на овом турниру била је Средња школа “17. септембар” из Лајковца, чију је фудбалску екипу предводио професор физичког васпитања Огњен Несторовић.
У првом полуфиналном мечу ученици Гимназије из Инђије победили су Другу економску школу из Београда убедљивим резултатом 6:2, док су лајковачки средњошколци пласман у финале овог турнира обезбедили још убедљивијом победом од 5:0 против СШ “Вук Караџић” из Љубовије. Корак до пласмана на републичко такмичење наши сјајни средњошколци нису успели да преброде јер су гимназијалци из Инђије у финалу заслужено славили са 3:0. И поред тога, ово је још један значајан успех за лајковачки школски спорт и општину Лајковац.
Прилику да буде домаћин Међуокружног такмичења Лајковац је добио освајањем првог места у округу. На турниру одржаном у Ваљеву фудбалери СШ „17. септембар“ у првој утакмици су победили екипу Ваљевске гимназије са 1:0, а против Мионице одиграли нерешено 3:3, што је у укупном скору ипак било довољно за титулу првака Колубарског округа.