Председник Живковић о грађевинским радовима

Са пролећем и побољшањем временских прилика, интензивирали су се и грађевински радови на територији општине Лајковац. Започета је реконструкција шеталишног дела у улици Војводе Мишића, а у току су и радови на артерским бунарима у Јабучју и Врачевићу. О томе је прошле недеље, након седнице Општинског већа, председник Андрија Живковић рекао:

“Радови у улици Војводе Мишића су кренули и трајаће 90 календарских дана што значи да очекујемо да до градске славе буду комплетирани. За сада нема никаквих проблема у извођењу радова, прва фаза ће обухватати замену расвете, друга фаза поплочавање улице у дужини од 700 метара, а у трећој фази следи постављање нових засада. Након ребаланса буџета планирамо да наставимо уређење ужег центра Лајковца. У зависности од новца који буде опредељен планирамо да на јесен реконструишемо и прилаз згради општине. Од осталих радова, који су у току, издвојио бих решавање проблема водоснабдевања у Врачевићу (Костојевац) и Јабучју (Горњи крај), где се полако приводе крају радови на артерским бунарима. Накнадно ће бити урађене и разводне мреже па ће сви мештани ових делова Врачевића и Јабучја моћи да се прикључе. Такође, морам да истакнем и то да ће у наредном периоду, бити настављено асфалтирање улице Милене Павловић Барили у Лајковцу, а очекује нас и почетак радова на асфалтирању пута за Бркиће у Ратковцу.

 

Председник Живковић је изјавио је да су постављена два аутобуска стајалишта код некадашње “Победе”, као и заштитна ограда за пешачку стазу у Рубрибрези, која је урађена прошле године.