Општинско веће припремило одлуке за данашњу Скупштину

Тридесетшеста седница Општинског већа представљала је практично припрему за 15. седницу СО Лајковац, која ће бити одржана данас. Из обимног дневног реда, председник Андрија Живковић издвојио је неколико значајних тачака и одлука, стављајући у први план конкурсе за расподелу буџетских средстава:
-За пројекте у области културе намењено је 4,6 милиона динара, док је за средства намењена невладиним организацијама и удружењима предвиђено око милион динара. Конкурси ће наредних дана бити објављени у листу „Напред“ и заинтересовани могу конкурисати за средства. На Општинском већу усвојена је и одлука о забрани постављања тезги, фрижидера, расхладних витрина и других пратећих садржаја испред објеката у целој дужини уређеног шеталишта у улици војводе Мишића, од аутобуске станице до краја – односно до угла улица војводе Мишића и Цвијићеве. Биће дозвољено само постављање типских летњих башти испред угоститељских објеката. Комунално инспекција ће надзирати поштовање ове одлуке и ко је буде прекршио мораће да плати казне прописане Законом, које износе од 50 до 500.000 динара.
На седници је прихваћено и неколико одлука које се односе на припајање ЈП „Лајковац услуге“ Јавном предузећу „Градска чистоћа“, што значи да ће сви запослени прећи у ово комунлано предузеће и биће распоређени у Погон за пречишћавање отпадних вода. Усвојен је и Предлог Плана детаљне регулације „Обилазница државног пута првог реда Б број 27“, што је први корак за реализацију ове обилазнице. 
-Надам се да ће нам Влада Србије изаћи у сусрет и финансирати обилазницу дужине 7,3 километра с обзиром да је од изузетне важности не само за нашу општину већ и читаву западну Србију, јер ће спајати Ибарску магистралу са Коридором 11, односно са петљом у Непричави – рекао је председник Живковић.