Чувар Маљена

На “Mountain Music” Фестивалу на Дивчибарама, за само неколико сати, вајар Милутин Ранковић извајао је скулптуру у буковом дрвету, високу два метра. Скулптура је названа “Чувар Маљена”,а пандан је скулптури “Чувар Повлена”, коју је Ранковић начинио пре пар година.Ефикасност у изради ове склуптуре , која у себи носи печат културе старих Словена , трагове Византије и импресионистички израз,наш вајар Милутин је постигао и захвајујући спонзору “Симбо” , који сервисира и продаје тестере , који је за овај догођај посудио три вредне алатке.

Био је то својеврсни перформанс, који је уз добру музику одушевио бројну публику. Иначе, други по реду ММФ на Дивчибарама представљао је целодневни програм, у којем су посетиоци могли да учествују у музици, авантурама, друштвеним играма, стреличарству, оријентингу, предавањима, радионицама, јоги, фитнесу, тркама итд. Поподневни музички програм окупио је одличне бендове: Краља Чачка, ЗАА, марка Луиса и Земљу грува. Фестивал је посетило неколико хиљада људи, а практично су сви прошли поред места на којем је настајала Милутинова скулптура у дрвету.

Милутин Ранковић је ову прилико уједно искористио да колегама из Туристичке организације из Ваљева понуди сарадњу у сврху промоције туристичких потенцијала општине Лајковац.