Висока црквена одликовања за Владана Костића

У суботу 2. септембра Владан Костић, директор „Елмонта“ Лајковац, одликован је високим признањем Српске православне цркве – орденом Светог Симеона. Ово је највише одликовање Шумадијске епархије, које је Владану Костићу лично уручио Владика Јован шумадијски приликом освећења Светог храма у Петки.

У недељу 3. септембра Владика ваљевски Милутин на црквеној свечаности у Латковићу одликовао је Владана Костића највишим признањем Ваљевске епархије, орденом Светог Николаја Велимировића.
Такође, Владика Милутин је у Латковићу уручио Епископску грамату актуелном председнику општине Лајковац Андрији Живковићу, за велики допринос обнови храма у цркви у Латковићу.
Владан Костић се преосвећеном Владики ваљевском Милутину и преосвећеном Владики шумадијском Јовану обратио: 
-Са осећањем поноса, части и дубоке захвалности примам ове ордене Светог Николаја и Светог Симеона, за мој скромни допринос нашој цркви саборној и народу православном . Колектив коме припадам , погон ЕЛМОНТ, као део Рударског басена „Колубара“, одувек је, колико су могућности дозвољавале, помагао цркви и народу овог краја. Други и трећи септембар су велики дани за мене и моју породицу, и обавезујем се да ћу и даље помагати Епархији Ваљевској и Шумадијској, као и народу овог краја.
{gallery}crkvena_odlikovanja17{/gallery}