Планинарска акција „Стазама Колубарске битке“

Планинарскo-смучарско друштво ”Ћира” из Лајковца према календару акција организује традиционалну планинарску акцију „Стазама Колубарске битке“. Акција ће бити одржана 25. новембра (субота) по следећем плану: 08 сати
Скуп и пријаве учесника у Лајковцу на платоу Железничке станице 
09.00 сати
Полазак на стазу
09-16 сати
Пешачка тура на стази: од Лајковца (120 мнв) – налазиште Анине  – Човка (272 мнв) – спомен костурница и манастир Ћелије (139 мнв) – споменик Димитрију Туцовић на Врапче брду – Лајковац ( постоји могућност да аутобуси у повратку чекају код старог моста на Колубари) ;
16 сати
Повратак у Лајковац;
16.30 сати   
Свечани ручак уз доделе захвалница и пригодан програм.
СТАЗА: Дужина стазе је 16,5 км и спада у категорију лаких стаза. У манастиру Ћелије биће укратко  о историји краја и учешћу наших предака у Првом светском рату. У манастиру ће учесници бити послужени чајем и куваном ракијом. 
ПРEПОРУКЕ:
– Опрема одговарајућа за једнодневну акцију, непромочива обућа и одећа због могуће кише.
– Свечани ручак по завршетку акције је у хотелу „Лајковац“ (цена ручка је 200 дин, пасуљ са кобасицом, салата, хлеб). Цене пића су приступачне (пиће не улази у цену ручка).
– Обавезно понети планинарску и здравствену књижицу. Прибор за ручак је обезбеђен.
НАПОМЕНА:
Организатор обезбеђује редарску службу на стази, печат акције и пролазних тачака, такође и присуство особља Дома здравља „Лајковац“. Обавезе вођа група су да при доласку предају попуњен формулар са бројем и списком учесника, као и уплате учесника заинтересованих за ручак (због организације ручка). Избор учесника на стази и одговорност за своје чланове сносе вође група.
Пожељно је потврдити учешће до 24.11.2017.г.
ТЕЛЕФОНИ за пријаве и обавештења:
063/253-054; 065/253-0054;+38268492646
http://www.psdciralajkovac.com