Почела изградња постројења за отпадне воде у Словцу

Јуче је председник Општине Лајковац Андрија Живковић, са најближим сарадницима, озваничио почетак изградње Постројења за прераду отпадних вода у Словцу. Било је планирано да овај пројекат, финансиран из општинског буџета, буде реализован 2017. године, али је читавих 12 месеци трајало мукотрпно добијање свих дозвола од јавних предузећа „Путеви Србије“ и „Железнице Србије“, рекао је председник Живковић. Због тога су средства пренета у 2018. годину и након спроведене процедуре јуче су почели земљани радови.

-Вредност је 27 милиона динара и ово је једна од највећи овогодишњих инвестиција у општини Лајковац. Представља наставак решавања комуналних проблема у општини, пре свега у њеним рубним деловима. На овом месту за неколико месеци биће изграђено миникомпактно постројење за прераду отпадних вода за Словац и део Непричаве. Размишљали смо дугорочније тако да смо за 2018. издвојили 12 милиона динара како бисмо на ово постројење прикључили и фекалну канализациону мрежу дужине три километра, која недостаје у ова два места, како би и постројење добило комплетну функцију.

Живковић је подсетио да је прошле године урађена канализација у Рубрибрези, у делу Јабучја, ове године у Словцу, а буџетом је предвиђено 30 милиона динара за исто миникомпактно постројење у Боговађи. На тај начин руководство Општине Лајковац наставља да решава значајна питања: од изградње школа и путева до водоснабдевања и изградње канализационе мреже, закључио је председник Андрија Живковић.