О базену, водоснабдевању и изградњи обилазнице

На коференцији за новинаре одржаној после 61. седнице Општиснког већа председник Андрија Живковић говорио је о завршетку базена, водоснабдевању и изградњи обилазнице.
-Управо је потписан уговор са РБ “Колубара” за 55 милиона динара који ће бити употребљени за недостајућу котларницу и трафо за потребе базена. Следи процедура око њихове набавке, а потом и неопходни радови, који би требали да буду завршени до краја године. По свему судећи, реално би било очекивати да ће базен у Лајковцу идуће године бити у функцији.
Решење проблема водоснабдевања и изградња обилазнице су приоритетне капиталне инвестиције у наредном периоду, рекао је председник Живковић. -Завршетак пројектне документације, коју би и ресорно министарство врло изгледно могло да финансира и тиме општини уштеди пет милиона динара, и изградња цевовода до Оштриковца, сасвим извесно могли би у идућој години да коначно реше проблем водоснабдевања и омогуће редовну и јефтинију воду. Министарка Зорана Михаиловић подржала је изградњу обилазнице око Лајковца у дужини од 7,2 километра, упркос чињеници да велики број градова и општина у близини аутопута такође жели изградњу обилазнице. За изградњу обилазнице око Лајковца треба 700 милиона, а за пројектну документацију 30 милиона динара.
Општина Лајковац је изразила спремност да учествује у изградњи обилазнице, а реално је очекивати да се у сарадњи са ресорним министарством и путем конкурса за инфраструктуру локалним самоуправама олакша пут до обилазнице, чија би изградња могла отпочети наредне или 2020. године, изјавио је рпедседник Општине Андрија Живковић у обраћању новинарима.