„Бити или не бити“ за Железничар

Прошлонедељна победа у Ваљеву донела је пуно оптимизма колективу Железничара и љубитељима фудбала у Лајковцу, али први тежак корак до опстанка у Српској лиги Запад води преко лидера првенства. У недељу 13. маја од 16.30 Жеља дочекује Слогу из Пожеге. Шеф стручног штаба Зоран Вујичић нада се да ће, после велики проблема у састављању тима, напокон имати на располагању већину фудбалера и најављује да ће његова екипа против Слоге ићи на победу. С друге стране, Слога и Златибор воде „мртву трку“ за прво место и ретко се дешава да киксирају, а Жељи ће у неизвесној завршници првенства сваки бод бити драгоцен.

После 27 кола Железничар је напокон, бар тренутно, изнад фамозне црте за испадање из лиге (четири клуба). На 14. месту има 26 бодова, следе ФАП и Карађорђе са истим бројем бодова, док крагујевачка Шумадија на 17. позицији има два бода мање. Ужичко Јединство на последњем месту има само 14 бодова.

У 25. колу Зоне Дрина Задругар игра у Совљаку, против тима који је на последњем месту лиге са само шест бодова. Меч се такође игра у недељу од 16.30 сати. Задругар је у средини табеле (девети) са 33 бода, тако да може растерећно играти до краја првенства и свака утакмица је ствар доказивања и престижа, наравно и остваривања што бољег пласмана.