Планинари „Ћире“ изузетно активни

Током априла планинари ПСД „Ћира“ Лајковац били су веома активни одлазећи на планинарске акције, промовишући тако здрав начин живота, склапање нових познанстава, а уједно и презентацију свога друштва и туристичких потенцијала Лајковца. На традиционалној акцији „Стазама Другог српског устанка“ на Руднику, од 119 учесника „Ћира“ је био заступљен са 19, као најбројније друштво на манифестацији.

Потом је 7. априла уследила републичка акција на Гледићким планинама где је „Ћира“  имао четири представника и угостио гошћу из Хрватске. Бициклисти су 1. априла прешли нимало лаку стазу од Лајковца до Рајца и назад. Потом 8. априла уследио је нови изазов, Лајковац-Мионица-Рибничка пећина-Бања Врујци-Лајковац, око 70 километара. На други Васкрс  22 учесника била су на Васкршњем сусрету планинара на Дивчибарама, а  неколицина планинара је подржала и Туцијаду у Ћелијама истога дана. У недељу 16. априла планинари Ћире (19) угостили су планинаре из Позеге (20), ПД Вис Лазаревац ( 9 ) и ПД Повлен Ваљево ( 6 ) на реци Градац. При том су посетили и манастир Ћелије. У оквуру ове акције бициклистичка секција Ћире је бициклом прешла ову стазу и придодали обилазак споменика С. Филиповићу и манастир Лелић и прешли око 85 км.

Поводом дана планете 22. априла планинари, пчелари и еколози су организовали чишћење дела реке Колубаре између  мостова. У планинарском друштву кажу да посебно охрабрује чињеница да је на свим овим акцијама  било деце узраста од 5 до 10 година као и младих.