Општинско веће усвојило одлуку о првом ребалансу

На 63. седници Општинског већа усвојена је одлука о првом ребалансу буџета општине којим је предвиђено увећање Фонда екологије за 22 милиона динара и Фонда ренте за осам милиона динара. Председник Андрија Живковић је објаснио да ће новац бити усмерен на радови запечете у 2017. години и раније.

-Седам милиона је одвојено да у овим летњим месецима коначно завршимо уређење простора испред зграде Општине. Надам се да ће пројекат бити завршен до краја овог месеца и да ћемо половином јула добити извођача радова, а да ће све бити завршено до 17. септембра, Дана општине Лајковац. У том периоду ће бити завршен и парк на месту данашње зелене пијаце, која ће бити измештена у Војни круг. Из програма ренте издвојили смо 1,5 милиона динара за куповину преосталих седишта за Културни центар. Након потписивања уговора са РБ „Колубара“ и ЕПС-ом опредељено нам је 55 милиона динара за завршетак радова на базену, односно за изградњу трафоа и котларнице. Одвојили смо девет милиона динара за прикључак базена на канализациону и водоводну мрежу. Ако све буде ишло планираном динамиком до краја године ћемо завршити објекат базена. Следеће године је у плану партерно уређење, али ће и без тога базен бити пуштен у рад. Из програма екологије је 12 милиона динара опредељено за комплетно уређење корита реке Колубаре, од Јолића воденице до гвозденог моста. То ће бити завршено у овој години, а за следећу планирамо уређење виших делова Колубаре са обе стране, популарних банкина.

Општинско веће је донело одлуку усаглашену са извођачем радова на аутопуту да се почетком јуна пусти у саобраћај надвожњак који пролази кроз Пепељевац, а половином лета и надвожњак у Боговађи.