Изградња пешачко-бициклистичке стазе

Пројекат изградње пешачко-бициклистичке стазе кроз Рубрибрезу директно је везан за већу безбедност у саобраћају грађана Лајковца. Стаза је изграђена поред пута Лајковац-Ваљево, између коловоза и пруге, и значајно олакшава кретање ученицима и другим грађанима. У 2017. години урађено је око километар стазе са заштитном оградом, а тренутно се ради нова деоница од 350 метара, такође са заштитном оградом. око 600 метара до рампе у Лајковцу. Планирано је да се до краја године уради преосталих 400 метара, колико преостаје да би Рубрибреза била спојена са Пепељевачком рампом. Новац за завршетак овог пројекта биће обезбеђен преко Савета за безбедност саобраћаја. Андрија Живковић, председник општине Лајковац, веома је задовољан што с епројекти настављају и завршавају. -Сведоци смо да све радове које смо започели 2017. године полако приводимо крају. То је још једна потврда да ово руководство у општини Лајковац све обећано и испуњава. Оно што је најбитније јесте да ћемо овај део спојити са Лајковцем, тако да ће становници Рубрибрезе и околних села, пре свега они млађи који гравитирају према Лајковцу и првенствено ту похађају школу, сада моћи потпуно безбедно да стигну до ње. Нажалост, радимо и онај део пешачке стазе који је давно у Лајковцу био урађен, али је уништен непажњом и немаром учесника у саобраћају, првенствено камиона који су се обично паркирали на тој стази. Све то је резултирало потребом да уз саму пешачку стазу урадимо заштитну ограду, како би трајала што дуже. 

У току је и реконструкција регионалног пута од Словца до Лајковца, веома значајна имајући у виду у каквом је стању била та деоница.
– Путеви Србије су нам изашли у сусрет после наших бројних апела и коначно је почела реконструкција тог регионалног пута. Очекујемо да радови буду завршени до краја јуна, а најбитније је да ће после отклањања тих недостатака, односно постављања тампона на овој деоници, уследити финално пресвлачење асфалтом. То значи да ћемо коначно добити потпуно нову саобраћајницу од Словца до Лајковца, дужине 5 километара, која је била уништена због радова на аутопуту.