Базен у функцији до краја године

Радови на затвореном пливачком базену у Лајковцу су при крају, а председник Андрија Живковић је приликом обиласка објекта рекао да су извођачи најавили да ће до краја јула бити завршени унутрашњи радови. Пре две недеље потписан је уговор са са РБ „Колубара“, односно ЕПС-ом, којим је опредељено 55 милиона динара за изградњу трафоа и котларнице који су неопходни да би објекат био пуштен у функцију. До средине јуна биће расписан тендер, а председник Живковић очекује да ће после изградње трафоа и котларнице базен до краја године бити пуштен у рад.
-Ми смо ребалансом буџета обезбедили девет милиона динара да објекат прикључимо на водоводну и канализациону мрежу. Након тога, као и изградње трафоа и котларнице, базен ће бити спреман за рад крајем године, евентуално почетком наредне. Снабдевање базена водом биће несметано. Грађани Лајковца треба да знају да ће дневна потрошња бити свега 3 кубика воде јер испод базена постоји систем који ће воду стално пречишћавати, тако да нема бојазни да ће због честих несташица воде у вишим деловима Лајковца базен остати без воде. Уређење простора око базена планирано је за 2019. годину. По пројекту, вредност партерног уређења је 40 милиона динара, а постоји могућност да и то финансира РБ „Колубара“ – изјавио је након обиласка радова председник општине Андрија Живковић.

Објекат површине 3.000 квадратних метара садржаће већи базен димензија 33 са 25 метара и дечји димензија 25 пута осам метара, уз пратеће садржаје. Једна страна хале моћи ће да буде отворена и повезана са спољашњим амбијентом. Базен се гради у Спортско-рекреативној зони Лајковца, у којој је Хала спортова, стадион ФК “Железничар” са пратећим теренима, тениски терени, мали терени за кошарку и одбојку, мини-пич терен и теретана на отвореном. Одговарајући на новинарска питања, председник Живковић је рекао да базен неће пословати као самостална јединица, него ће функционисати у склопу Установе за спорт и омладину, као и остали спортски објекти.

 

{gallery}bazen_obilazak18{/gallery}