„Булевар женских тајни“ гостовао у Лајковцу

У организацији Културног центра „Хаџи Рувим“ и уз подршку лајковачке  Женске одборничке мреже, у свечаној сали Градске куће у Лајковцу одржан је „Булевар женских тајни“, који уређују и воде популарне водитељке Весна Дедић и Сања Маринковић. Очигледно је да су ауторке популарних ТВ емисија и њихов програм привукли велику пажњу Лајковчанки јер је сала била испуњена до последњег места. Манифестација има за циљ да инспирише и мотивише жене да живе живот какав желе, постигну своје циљеве и да на том путу до успеха буду срећне. ‘’Булевар’’ је, уједно, био и сусрет жена које живе на територији општине Лајковац и баве се различитим пословима, од пољопривреде, предузетништва до медицине, просвете, политике… Циљ овог окупљања је да свака учесница добије подстрек и подршку да се осећа добро „у својој кожи“.

У првом делу програма одржана је радионица „Најбоље идеје рађају се у тренутку када се суочимо са највећим проблемима“, у којем су учествовале и пренеле своје искуство и поруке животни тренер (life coach) Александра Убовић и певачица народне музике Изворинка Милошевић. Оне су, свака из свог угла, присутним Лајковчанкама поручиле да промене набоље може да направи само особа која такву одлуку донесе и да је неопходно да на том путу, најпре, свако заволи себе. Публика је могла да чује интересантне приче, јер су Лајковчанке, инспирисане непосредношћу две познате новинарке, биле отворене и духовите.

Међу многобројним женама тог поподнева, као прави домаћин, био је председник општине Лајковац Андрија Живковић, који је овај интересантан програм отворио речима:

– Велика ми је част и задовољство, a сигуран сам и целом Лајковцу, што је `Булевар женских тајни` данас у нашем граду. Надам се да ће, првенствено жене, уживати на поменутом догађају, као и да ће, након овог фестивала, изаћи срећније и да ће им се отворити неки нови видици у свом даљем животу.

Као посебан сегмент овог лепог дружења лајковачких жена са Весном Дедић и Сањом Маринковић, издвојене су три животне приче Лајковчанки које се, на неки начин, могу сматрати „суперхеројима“: др Јованка Гомилановић (бивша директорка Дома здравља Лајковац- у пензији, данас држи приватну клинику), Мила Лончар Митровић (директорка ПУ „Лептирић“) и Споменка Миливојевић (васпитачица у лајковачком Вртићу) . О њима су снимљена три кратка видео прилога, који су потврдили да је пут до успеха поплочан многобројим искушењима.

Др Јованку Гомилановић ратни вихор у Босни 1992. довео је у Лајковац, где се запослила у Дому здравља. Прилично касно је постала мајка, преживела је срчани удар, али је и након пензионисања 2016. наставила да ради и живи пуним темпом, отварајући своју ординацију – прави је пример жене која не посустаје у животу. Мила Митровић је изузетно успешна жена, директорка вртића у пет мандата, шеф одборничке групе у Скупштини општине Лајковац, шеф Женске одборничке мреже у Лајковцу, мајка два студента. Предузимљива, способна, пословна, остварена. Споменка Миливојевиће је васпитач, радила је и као библиотекар, била одборница, мајка двоје деце, са великом љубављу и успехом гаји и аранжира цвеће.

– Мислим да не постоји ни једна жена у Србији која није имала неки преломни тренутак у животу, који јој је можда дао ветар у леђа да буде боља, другачија и да нешто промени у свом животу. То је управо и тема ове манифестације. Весна и ја, на овим скуповима, волимо да скренемо причу у том правцу, да никада не требамо да гледамо око себе, да никада не мислимо да је тамо некоме лепше и лакше него нама, да је можда нечији ручак укуснији од нашег, да су тамо негде нечија деца васпитанија од наших или можда да је нека друга жена срећнија са својим мужем од нас. Треба да се, пре свега, фокусирамо на себе и да некако заволимо себе баш такве какве јесмо а онда ће нас волети и сви око нас и самим тим ћемо и ми волети њих. Онда  ћемо, сигурна сам, сви бити срећнији- својеврсну поруку охрабрења Лајковчанкама је упутила Сања Маринковић.