Видовдански пријем за најбоље ученике

Руководство општине Лајковац је на Видовдан организовало пријем за ђаке генерације, вуковце и учеснике републичких такмичења. Награде су им уручили председник Андрија Живковић и његов заменик Ненад Џајевић. Пракса је промењена у односу на претходне године, када су у велику салу Градске куће долазили сви одлични ученици и бивали награђени књигама. С обзиром на то да им се књиге већ уручују у школама, од ове године у општинско здање долазе најуспешнији, али су поклони вреднији: лаптоп рачунари, таблети и вредна издања књига и монографија. То ће свакако представљати додатну мотивацију за најистакнутије ученике.

-Променили смо концепцију, а надам се да ћемо следећих година имати и богатији фонд награда за најуспешније ученике. Претходних година смо свим одличним ђацима основних и средњих школа додељивали по књигу, што је пракса школа, тако да смо одлучили да ђацима генерације, вуковцима и учесницима републичких такмичења поклонимо лаптоп рачунаре и таблете и тако их додатно мотивишемо. Такође смо, као и прошле године, наградили одбојкашице ОШ „Миле Дубљевић“ које су другу годину узастопно прваци државе у школској одбојци. Оне су добиле патике, а њихови наставници физичког тренерке. Да бисмо заокружили причу, с обзиром да то има много везе са успехом младих одбојкашица, наградили смо дресовима Женски одбојкашки клуб Железничар. Ми смо данас поносни јер су с нама били најталентованији и највреднији млади Лајковчани који су на изванредан начин представљали нашу општину у протеклој школској години. Оштина Лајковац ће се трудити и да у наредним годинама улаже што више у образовање и спорт. Доказ томе јесте да смо ове године повећали буџет за студентске стипендије за 60 одсто, увели смо праксу да стипендирамо и све ђаке генерације, а осим тога од Републике смо успели да добијемо 350 милиона динара за реконструкцију две школе у Лајковцу: Средње школе „17. септембар“ и основне школе у Бајевцу. Најављујем да ћемо у септембру, за дан Лајковца, имати новчане награде за најуспешније студенте, што говори да адекватно награђујемо све оне који су талентовани, марљиво раде и достојно репрезентују Лајковац. Трудићемо се да их сачувамо и да они једног дана буду носилац развоја наше општине – закључио је Андрија Живковић.
Ученик генерације Средње школе 17. септембар“ је Анита Јелић, смер економски техничар. Средњошколски центар има пет вуковаца и две награде на такмичењима. У ОШ „Миле Дубљевић“ најуспешнији у својој генерацији је Никола Митровић, док је епитет ђака генерације у ОШ „Димитрије Туцовић“ у Јабучју завредела Тања Ивановић. Највећа лајковачка основна школа има пет вуковаца и учесника републичког такмичења из српског језика, док школа у Јабучју има четири вуковца, учешће на републичком из биологије и на Књижевној олимпијади.
СШ „17. СЕПТЕМБАР“ЛАЈКОВАЦ
IV – 3 Економски техничар
1. ЈЕЛИЋ АНИТА – УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ, ВУКОВА ДИПЛОМА
2. МИЋУНОВИЋ ЈЕЛЕНА – ВУКОВА ДИПЛОМА
3. РАДОВАНОВИЋ НИНА – ВУКОВА ДИПЛОМА
4. ТЕШИЋ ДАНИЈЕЛА – ТРЕЋЕ МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ РАЧУНОВОДСТВА
IV – 4 Електротехничар рачунара
1. ГАЈИЋ ВАЊА – ВУКОВА ДИПЛОМА
III – 3 Економски техничар
1. ИВАНА ЛУКИЋ – ПРВО МЕСТО НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ РЕЦИТАТОРА
III – 2 Заваривач
1. ВУКАШИН МОЛЕРОВИЋ – ТРЕЋЕ МЕСТО НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ЗАВАРИВАЧА
НОСИОЦИ ВУКОВЕ ДИПЛОМЕ О.Ш. „МИЛЕ ДУБЉЕВИЋ“ ЛАЈКОВАЦ
1. НИКОЛА МИТРОВИЋ – ВУКОВА ДИПЛОМА, ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ
2. КАТАРИНА МАРТИЋ – ВУКОВА ДИПЛОМА
3. САЊА ЈЕЛЕНИЋ – ВУКОВА ДИПЛОМА
4. ЈЕЛЕНА ПЕТКОВИЋ – ВУКОВА ДИПЛОМА
5. КРИСТИНА ЈОВАНОВИЋ – ВУКОВА ДИПЛОМА
6. ДЕЈАНА БОЈОВИЋ – УЧЕШЋЕ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ
О.Ш. „ДИМИТРИЈЕ ТУЦОВИЋ“ ЈАБУЧЈЕ
1. ТАЊА ИВАНОВИЋ – УЧЕНИК ГЕНЕРАЦИЈЕ, ВУКОВА ДИПЛОМА
2. ВЕЉКО ПЕТРОВИЋ – ВУКОВА ДИПЛОМА
3. МИЛИЦА МАРКОВИЋ – ВУКОВА ДИПЛОМА
4. ЈОВАНА ТОМИЋ – ВУКОВА ДИПЛОМА
5. АНА АНДРИЋ – УЧЕШЋЕ НА РЕПУБЛИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ БИОЛОГИЈЕ
6. АНА МИТРОВИЋ – УЧЕШЋЕ НА КЊИЖЕВНОЈ ОЛИМПИЈАДИ
ЕКИПА ОДБОЈКА – ОСНОВЦИ (ДЕВОЈЧИЦЕ) РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ
1. СТЕФАНА ПАКИЋ
2. АНДРЕА РАДИВОЈЕВИЋ
3. МАША МИТРОВИЋ
4. ЈОВАНА ПЕТРОВИЋ
5. АНЂЕЛА ТАСИЋ
6. ЕЛЕНА ПЕЈИЋ
7. ТИЈАНА БАЈИЋ
8. МИЛИЦА ОСТОЈИЋ
9. ИВАНА ПЕТРОВИЋ
10. АНА ЈАКОВЉЕВИЋ
11. МИЛИЦА МИЛОШЕВИЋ
12. АНДРЕА ПЕРИЋ
ПРОФЕСОРИ ФИЗИЧКЕ КУЛТУРЕ
1. МАРКО ИВКОВИЋ
2. АЛЕКСАНДАР ЂУКИЋ
ЗА РЕЗУЛТАТЕ У СПОРТУ И АФИРМАЦИЈУ ЛАЈКОВЦА
1. ЖОК „ЖЕЛЕЗНИЧАР“ ЛАЈКОВАЦ

 

{gallery}18_vidovdan_18{/gallery}