Програм Културног центра за Дане Лајковца

КЦ „Хаџи Рувим“ се и ове године потрудио да осмисли богат, разноврстан и јединствен програм у ком ће сви наши суграђани и посетиоци моћи да пронађу садржаје који одговарају њиховим интересовањима, а који ће свакако свима пријати. Највеће звезде које ће ове године забавити Лајковчане и публику из суседних градова јесу сарајевска група „Црвена јабука“, чији је концерт 30. јула, и певачи народне музике Илда Шаулић и Милан Топаловић, који ће наступити два дана раније.

Вечерас је отварање изложбе скулптура и промоција књиге „Колубарске јагљенице“ у галерији и сали биоскопа КЦ, са почетком у 19 часова. У питању је трећа књига коју је написао заиста врстан вишестрани уметник Живорад Циглића Цигла, родом из Скобаља. Цигла је познати вајар и књижевник, по мишљењу многих познаваоца његовог дела, један од најзначајнијих стваралаца 20. века, који се бави се богатом прошлошћу колубарског краја. 

Други пут за редом у оквиру манифестације „Дани Лајковца“, 27. јула Лајковчани ће имати прилику да уживају у концерту класичне музике који ће на гитари извести маестрални Момчило Александрић, млади и успешан суграђанин који похађа докторске студије у Америци, а недавно је освојио прво место на престижном светском такмичењу у Хонг Конгу, тако да Лајковац и те како има чиме да се поноси и похвали.

Љубитељи народне музике ће 28. јулаимати прилику да запевају са Миланом Топаловићем Топалком и Илдом Шаулић. У питању су два квалитетна певача који ће својим раскошним гласовима и широким репертоаром сигурно направити лепу и пријатну атмосферу те вечери у Лајковцу.

Ни овога пута нисмо заборавили наше најмлађе тако да ће 29. јул бити посвећен управо њима. Програм ће почети у 17 часова, а учешће ће први пут узети ученици Средње школе „17. септембар“ Лајковац. Учешће у програму тог дана ће такође узети балерине Балетског студиа „Идеа“ који ради под окриљем КЦ, као солиста ће наступити чланица хора КЦ Анђела Милосављевић, а програм ћемо завршити концертом фолклорног ансамбла КЦ,  први пут у пратњи оркестра нашег суграђанина из Ћелија Зорана Марковића.

Тог дана је планиран и мини мјузикл „Вилинска заврзлама – приче из мастошуме“ , у извођењу „Хепи театра“ из Београда. У питању је модерна бајка, намењена како деци тако и њиховим родитељима а говори о томе како у време прекомерне употребе савремене технологије поново оживети дечју машту. Главни ликови у представи су принц Милован и принцеза Ана, затим дадиља Дада, вила Маштојла, морнар Мика, Аждајица Ждеравица и други а у представи глуме Моника Ромић, Никола Угриновић, Јована Младеновић, Славица Љуји, Урош Милојевић и битбоксер Филип Марковић. Цео тај дан деци ће улепшати бројни аниматори, кловнови, штулаши, мађионичари и први пут у Лајковцу, статуе.

Финално вече 30. јул резервисано је за једну од најпознатијих група бивше СФРЈ. У питању је група „Црвена јабука“, која ће својим хитовима пробудити много лепих емоција, а реч је о музици за сва времена и све генерације. Као предгрупа те вечери наступиће свима добро познати чланови групе „Најт плежрс“ на челу са Лајковчанком Ведраном Теофиловић. Оно што ће те ноћи улепшати лајковачко небо јесте велики ватромет.

У случају неповољних временских прилика концерти и остали програм ће бити одржани у спортској хали у Лајковцу.