Одржан девети ‘’Колубарски котлић’’

У недељу je код ловачке брвнаре на реци Колубари, у организацији Ловачке секције ”Драган Радовић” и Туристичке организације општине Лајковац одржано девето по реду кулинарско такмичење ‘’Колубарски котлић“. Надметала се 21 екипа са око 150 учесника из Лајковца, Лазаревца, Београда и Великих Црљена. Одлуком стручног жирија прво место освојила је екипа ‘’Студенти’’ ,предвођена капитеном Немањом Аћимовићем. Други је био ‘’Ловачки подмладак’’ на челу са Николом Виторовићем, док је треће место припало екипи Мирка Поповића, за коју је куриозитет да је била сачињена од четири генерације Поповића: у кувању су учествовали прадеда, деда, син и праунук!

 

Туристичка организација општине Лајковац је за ову прилику обезбедила пехаре за прво, друго и треће место, мајице за капитене екипа, захвалнице за све који су допринели организацији ове манифестације и богат културно-уметнички програм. Наступили су вокална група “Шапчанке”, хармоникаш Благоје Пекмезовић-солиста ансамбла “Свилен Конац’”, кларинетиста професор Петар Гојковић – председник Одбора за културу Савеза Срба Француске и књижевник Радован Калабић. У предивном амбијенту крај реке Колубаре приређена је и излозба слика Лајковчанке Снежане Јовановић и младих руских сликара.

Културно-уметничким програмом и изложбом завршена је и манифестација “Исток-Запад лајковачком пругом”, коју Туристичка организација општине Лајковац организује од 2010. године.