Сјајна атмосфера на концерту „Црвене јабуке“

Kонцертом легендарне сарајевске поп-рок групе„Црвена јабука“ и прелепим ватрометом, у понедељак увече је у сјајној атмосфери спуштена завеса на овогодишње „Дане Лајковца“. Око 3.000 људи из Лајковца и околних градова  уживало је уз непролазне песме попут „Дирли, дирлија“, „Туго, несрећо“, „Некако с пролећа“, „Има нешто од срца од срца“, „Узми ме кад хоћеш ти“, „Бежи кишо с прозора“, „Зову нас улице“, а добар део  певао је са фронтменом Жером. У изјави за медије Жера се захвалио свима онима који их често зову да свирају у Србији, а о чињеници да је у каријери направио много хитова каже:

-Све је магија песме. Не постоје хитови, постоје добре песме, добре књиге, филмови. Песме настају из душе, ако трају 25 година онда је то стварно лепо. То нису пројекти, како се у новије време каже. Остале су из мог времена песме Бајаге, Рибље чорбе, Парног ваљка, Прљавог казалишта, Оливера који нас је управо напустио, што ми јако тешко пада, и других. Песме немају граница, нормална песма у себи нема зла, што је најбитније. Постоје свакако и данас добри бендови и добре песме, само што медији воле сензацију, временску прогнозу, метеоаларме, да је Карлеуша скинула гаће итд. Међутим, стално сам на точковима и не пратим довољно музичку сцену.
Одличан наступ као предгрупа имао је бенд „Night pleasures“, састављен од Лазаревчана и  Лајковчана (Ведрана Теофиловић), свирајући обраде рок хитова.

 

{gallery}crvena_jabuka_18{/gallery}