Одржана 23. Седница Општинског већа

На двадесет трећој седници општинског већа општине Лајковац, која је одржана у петак 19. априла, презентован је пројекат изградње Парковске железнице Лајковца на простору : пошта Србије – Аутобуска станица „Ласта“ Лајковац а затим је председник Општине Лајковац Живорад Бојичић, дао информацију о изградњи Парковске железнице Лајковца.

„То је идеја која се реализује неколико година. Власник предметне локације су „Железнице Србије“, за чију површину плаћају накнаду Општини лајковац. Давањем сагласности и Железница је до сада уложила извесна средства, пре свега везана за набавку материјала, локомотиву, вагоне, набављене су специјалне шине са промером, оне се чувају овде у магацину Железница Србије. Главни урбанистички пројекат је такође урађен. Намера је да до 16. септембра, када је дан Општине Лајковац завршимо радове и ову мини железницу пустимо у рад. Ова туристичка атракција која је већ представљена од стране ранијег менаџмента Железница Србије, практично као друга дестинација на туристичком путу који би започео у Железничком музеју у Београду, друга је Лајковац, затим би посетиоци наставили дестинацију до Пожеге и завршни део би био Мокра Гора.“

Веће је дало сагласност на прелог да Општина Лајковац Фудбалском савезу Србије, без накнаде уступи локацију за изградњу „Националног стадиона.“ Општина Лајковац је међу ретким општинама која има рекреативну школску рекреативну зону од 20 хектара у центру места, која урбанистички комплетна. Разматран је предлог о финансирању трошкова вантелесне оплодње у 2013. години, као и жалба ЈП „Градска чистоћа“ на решење комуналне инспекције у вези водоснабдевања.

Веће је усвојилопредлог комисије за одобравање програма у области спорта на територији општине Лајковац у 2013. години, поднети преко Спортског савеза општине Лајковац. На седници су разматрани захтеви физичких и правних лица.

{gallery}2013_04_22{/gallery}