Све спремно за 31. изложбу сименталаца

У току су завршне припреме за 31. изложбу приплодних говеда сименталске расе „Колубара 2012“, која ће се традиционално одржати на Крстовдан, 27. септембра. И овога пута изложба се одржава на простору будућег Агробизнис центра у Лајковцу, у насељу Војни круг. Главни организатори изложбе су Општина Лајковац, која је и генерални покровитељ, Центар за пољопривреду Лајковац и Удружење одгајивача говеда сименталске расе „Колубара“ из Лајковца. Придружило се ове године Централно удружење одгајивача говеда сименталске расе Србије, као и новоосновано удружење „Колубарски сименталац“ из Ваљева.
Директор Центра за пољопривреду Никола Радуловић каже да је завршен процес селекције грла за изложбу – од 200 одабрано је 131 грло у три категорије: краве, првотелке и јунице. Ове године биће највише првотелки, што говори о добром вишегодишњем узгоју грла јер од квалитетних јуница настају и одличне првотелке.

Осим присуства Централног удружења одгајивача говеда сименталске расе, први пут ће на изложби учествовати новоосновано Удружење одгајивача говеда сименталске расе „Колубарски сименталац“ из Ваљева. Као и ранијих година, излагаће и сточари из Мионице и Уба. Стручни жири ће оцењивање грла започети у 10 часова.