Приправнички стаж и јавни радови за 56 незапослених суграђана

Председник Општине Лајковац Андрија Живковић са сарадницима, замеником Ненадом Џајевићем и начелницом Општинске управе Љубицом Новаковић, направио је пријем за 56 углавном младих суграђана, који ће у наредних 6-12 месеци радити на јавним пословима и обавити приправнички стаж. Они су ангажовани након конкурса, а средства су обезбеђена у оквиру Локалног акционог плана запошљавања. Из буџета је у 2017. за запошљавање по основу овог плана издвојено 16,2 милиона динара, што је три милиона више него претходне године. У изјави медијима председник Живковић је истакао:
-Општина Лајковац се овом мером труди да ублажи незапосленост, с обзиром да је то велики проблем. Имајући у виду да је још увек на снази уредба Владе Србије о забрани запошљавања, ово је један од начина да првенствено млади људи добију свој први посао и прву шансу. На њима је да оправдају указано поверење и да им ово искуство послужи у обезбеђењу сталног посла. Ми ћемо и следеће године наставити са реализацијом Локалног акционог плана запошљавања, када ће неки други млади људи добити прилику. Трудили смо се да међу ангажованим људима буде различитих структура: од оних са основном школом до факултета, затим да су слабијег социјалног статуса, као и да буду заступљени из различитих делова општине.
Пет факултетски образованих приправника стаж ће обавити у Општинској управи, двоје ће ажурирати архиву и електронске податке, док ће највише њих обављати јавне радове: уређење зелених површина, одржавање погона за пречишћавање отпадних вода и одржавање Хале спортова. Данијела Арсеновић је ангажована у Одељeњу за привреду и имовинске-правне односе, задовољна је што јој приправнички има доста везе са струком с обзиром да је завршила Пољопривредни факултет. Јован Илић је као дипломирани економиста распоређен на послове јавних набавки и каже да су запослени у Општинској управи доста спремни да му помогну, тако да ће стећи значајно искуство.