Одржана 60. седница Општинског већа

Веће општине Лајковац је на 60. редовној седници разматрало четири тачке дневног реда. Поред извештаја о раду Туристичке организације Лајковац за 2017. годину, усвојене су и одлуке везане за измене и допуне јавних позива за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја из области  јавног информисања и продужен рок за пријављивање на јавни позив за суфинансирање и финансирање пројеката за изградњу, одржавање и обнову верских објеката из буџета општине Лајковац. Директор Туристичке организације општине Лајковац за 2017. годину Милутин Ранковић је изразио задовољство постигнутим и нагласио да је претходна година била најуспешнија од оснивања Туристичке организације.

Продужен је рок за пријављивање и у оквиру Јавног позива за финансирање и суфинансирање пројеката за изградњу, одржавање и обнову верских објеката из буџета општине, због комплексности документације. Измене одлуке о утврђивању јавног интереса у области јавног информисања општине Лајковац и измени јавног позива за суфинансирање и финансирање медијских пројеката учињене су након примедбе Удружења новинара Србије.

Седницом је председавао заменик председника Ненад Џајевић. Председник општине Лајковац Андрија Живковић је био на састанку са представницима ЈП ”Коридори Србије” , који је заказан током посете министарке саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић Ваљевском округу. Тема састанка је везана за изградњу обилазнице око Лајковца, о чему је присутне обавестио заменик Џајевић.