Одржана 67. седница Општинског већа

Јуче је одржана 67. седница Општинског већа са само три тачке дневног реда. Општинско веће је усвојило Решење о образовању Организационог одбора за прославу „Дана Лајковца 2018“ и градске славе Огњене Марије, прихватило текст Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области културе из буџета Општине Лајковац и донело Решење о надокнади координатору за ромска питања.
Председница Организационог одбора манифестације Дани Лајковца је Мила Митровић, директорка ПУ „Лептирић“, а чланови су: Милутин Ранковић – директор ТО, Снежана Шкорић – директорка КЦ „Хаџи Рувим“, Бојан Богдановић – председник Спортског савеза, Дарен Миливојевић – заменик директора Градске библиотеке и свештеник Томислав Матић – представник Црквене општине. Буџет манифестације је на прошлогодишњем нивоу и износи око 2,5 милиона динара. На уобичајеној конференцији за новинаре после седнице Већа Андрија Живковић, председник општине Лајковац, рекао је: -Овогодишњи „Дани Лајковца“ биће мало продужени, трајаће и почетком августа, поред досадашње праксе по којој су сви програми реализовани крајем јула. Оно што је сада познато, јесте да ће за централно вече манифестације гостовати „Црвена јабука“, а остали сегменти програма за сада се не откривају, њих ће благовремено обелоданити директорка Културног центра. Један дан манифестације, са богатим културно-уметничким програмом, биће посвећен најмлађима. Програм ће бити базиран на догађајима који су и претходних година били изузетно посећени, попут Мото скупа на Колубари, који ће бити организован првог викенда у августу и који ће бити садржајнији. Хуманитарни фудбалски турнир у Боговађи у организацији Удружења „Моја Боговађа“ ове године ће бити одржан почетком августа у оквиру „Дана Лајковца“. Приход од турнира, као и до сада, биће дониран у хуманитарне сврхе и општина Лајковац ће турнир подржати и дати свој допринос.
Општинско веће је прихватило текст и пратеће обрасце за расписивање Јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области културе из буџета Општине Лајковац за ову годину. Новина овогодишњег конкурса је што подносилац пријаве може бити и физичко лице, с тим што реализација мора ићи преко правног лица. Конкурсом су 2,5 милиона динара намењена области непокретног културног наслеђа, а 700 хиљада осталим областима. Рок за подношење пријаве на конкурс је 30 дана од дана расписивања.
Координатору за Ромска питања, који је до сада радио волонтерски, од 1. јула припадаће месечна надокнада од 30.000 динара, одлучило је Општинско веће.