Aсфалтирање сеоских путева и уређење центра Лајковца

Власт у Лајковцу интензивно испуњава обећања дата и прошле и ове године, а то је да ће велику пажњу посветити сеоској путној инфраструктури, поготово у месним заједницама које су биле запостављене претходних година. Већ је пуно урађено 2017. и у првој половини 2018. године, али се наставља истим темпом.  Општина Лајковац је у овој години издвојила 30 милиона динара за некатегорисану локалну путну инфраструктуру, чиме ће бити финансирана реконструкција и асфалтирање око 10 километара путева.


-После Ратковца, Ћелија, Доњег Ратковца и Врачевића, односно пута у Костевцу, ево већ пети пут у току 2018. радимо у Бајевцу. У питању је пут за Ивковиће у дужини од око 550 метара, вредност радова је 6,5 милиона. Пут је ширине пет метара са каналима и морам да напоменем да ће ово бити последњи пут ове ширине у сеоском подручју. Ту праксу смо променили како бисмо у наредном периоду урадили што више сеоских путева. Након завршетка пута у Бајевцу, крећемо са асфалтирањем 10 путних праваца, пре свега у Лајковцу. Очекујем да добијемо извођаче како би посао био реализован већ крајем јуна и почетком јула, најпре у Степању, Врачевићу, Пепељевцу, Ћелијама, као и у другим деловима општине којима смо у претходним годинама посвећивали пажње, а ту недостаје путна инфраструктура. Трудимо се да свако село у Лајковцу буде заступљено: у неком селу ћемо радити пут, у неком канализацију, а негде школу – изјавио је председник општине Андрија Живковић приликом обиласка радова у Бајевцу.
Одборник из Бајевца Дејан Ивковић изразио је задовољство што су председник Општине и његови сарадници препознали проблеме Бајевца и раде на њиховом решавању, попут изградње путева и реконструкције школе. Истиче да је Бајевац био практично заборављен више од 10 година, као село које се налази на тромеђи општина и добијало је мало средстава, тако да се нада да ће се у будућности радити и на изградњи водоводне мреже.
После прошлогодишње изградње шеталишне зоне у главној улици, наставља се са уређењем центра Лајковца. У току лета биће изнова поплочана шеталишна зона у Улици владике Николаја, у којој су дотрајале постојеће гранитне плоче. Планирано је коначно измештање Зелене пијаце, која ће убудуће бити у насељу Војни круг, а на том месту  биће направљен парк какав Лајковцу тренутно недостаје. Следи уређење простора испред главног улаза у зграду Општине, са воденим површинама, а већ је најављено да ће Лајковац  по томе бити препознатљив.

 

{gallery}bajevac_asfaltiranje18{/gallery}