Александра Узелац и Стефана Пакић освојиле злато на Балканском јуниорском првенству

Чланица лајковачког Железничара Александра Узелац и Лајковчанка Стефана Пакић (ТЕНТ) окитиле су се златном медаљом на Балканском јуниорском првенству за одбојкашице, које је одржано од 29. јуна до 3. јула у Београду! У ширем саставу репрезентације од 16 играчица била је и Вања Ивановић из Жеље.
Репрезентација Србије је у последњој утакмици фуриозном игром, за само сат времена, савладала Турску са 3:0, по сетовима 25-9, 25-13 и 25-15. Селектор нашег тима био је Владимир Васовић, који је у прошлом првенству Суперлиге водио Уб до шампионске титуле.
Репрезентација Србије је на путу до злата све противнике победила са 3:0, редом: Северну Македонију, Црну Гору, Албанију и Турску. Очекивало се да ће имати захтевнији посао у сусрету са Турском, која је до последњег кола такође имала све победе, али су наше јуниорке показале фантастичну игру у том мечу.
Да подсетимо да Александра Узелац игра на месту примача, а Стефана Пакић као либеро. Обе су имале запажену улогу на првенству. Александра је против Албаније била најефикаснија у нашем тиму са 17 поена, 9 је освојила у мечу са Северном Македонијом, 6 против Турске и 3 у утакмици са Црногоркама. С друге стране, Стефана игра на позицији која је битна за пријем сервиса и одбрану у пољу, у чему је јако успешна.
Бронзу су освојиле Црногорке, са две победе у четири меча.
За најкориснијег играча првенства (МВП) проглашена је Вања Савић из Србије (Јединство, Стара Пазова), а из редова наше репрезентације у најбољем тиму првенства су и блокер Миња Осмајић и примач Јована Цветковић, обе такође из Јединства. Већина јуниорских репрезентативки су из Јединства и ТЕНТ-а, а затим по заступљености следе београдски Партизан и лајковачки Железничар.

Фото: Одбојкашки савез Србије