Асфалтиран пут у Поповићима у Степању

Динамичан почетак фрађевинске сезоне у општини Лајковац. Асфалт је стигао и у Поповиће у Степању, тако да општинско руководство полако испуњава договоре начињене у локалну парламенту и са људима из МЗ Степање. Потврдио је то и председник Андрија Живковић обилазећи радове на асфалтирању у овом лајковачком селу.

– У Степању смо у протеклом периоду доста тога урадили када је путна инфраструктура у питању. И ову деоницу у Поповићима добрим делом смо урадили 2018. године, остало је тада да завршимо изузетно захтевних 150 метара, јер је после обилних падавина вода носила цео пут. Деоница је јако важна за овај део Степања јер има пет домаћинстава са пуно деце, а они су будућност села. Преостаје нам дужа деоница која пролази кроз Горње Поповиће  а излази на засеок Гујаре, што ћемо урадити ускоро. Недостаје им Месна канцеларија тј. један мањи сеоски дом за мештане и то ће бити приоритет. Надам се да ове године завршимо пројекат, а наредне буџетске године ћемо ући у радове. За ову годину је у плану сеоска кућа у Пепељевцу чији радови ће кренути крајем месеца, у другој половини године да урадимо сеоски дом у Врачевићу, а наредне године то исто за Степање.

Зоран Поповић, члан Савета МЗ Степање, задовољан је асфалтирањем незгодне деонице пута у њиховом селу:

– За мене и моје комшије овај пут пуно значи јер ја имам троје деце, и други људи имају децу, пут нам је преко потребан. Овде се некада није могло уопште проћи, поготово зими, пут је често пресипан, али кише падну и однесу све. Сада асфалт решава тај проблем трајно, надам се да ћемо убудуће и ми живети као сав нормалан свет.”

Председник Живковић истиче да су сви путеви изграђени ове године финансирани из локалног буџета, а очекује се помоћ из „Путева Србије“, чиме би била настављена пракса из протеклих година.

– Приоритет за општину Лајковац, за шта тражимо помоћ државе, јесте изградња обилазнице која би требала да крене 2023. године почетком изградње коридора „Вожд Карађорђе“. У овој години очекујемо наставак радова на регионалном путу Лајковац-Ваљево, где је прошле године завршена прва фаза. У првим пролећним месецима очекујем завршетак друге фазе до Пепељевачке рампе, а већ у другој половини године наставак реконструкције целе улице Војводе Мишића кроз центар Лајковца све до ОМВ пумпе на Ибарској магистрали. Тај пут је јако оптерећен и зато је у лошем стању, па очекујемо финансирање од стране „Путева Србије“, јер пројекат није јефтин и коштаће преко 300 милиона динара.