Асфалтиран пут у ромском насељу Дубрава у Јабучју

У највећем лајковачком селу Јабучју асфалтиран је пут који пролази кроз ромско насеље Дубрава, укупне дужине два километра. Вредност радова је 15 милиона динара, а извођач ПЗП „Ваљево“. Са замеником председника Обрадом Милутиновићем и начелником Одељења за комунално-стамбене, грађевинске и урбанистичке послове Предрагом Мирковићем радове је обишао председник општине Андрија Живковић, истичући да га чини поносним испуњено обећање мештанима Дубраве, који веома дуго чекају на асфалт.

– Пре пар година у разговору са овим људима обећали смо да ћемо читаву деоницу дужине 2 км асфалтирати, како бисмо им побољшали услове живота и обећање смо испунили. Њима ово пуно значи јер доста деце похађа ОШ „Димитрије Туцовић“ у Јабучју, а да нема деце из овог ромског насеља довео би се у питање опстанак школе. Годинама саобраћа и школски аутобус, превози децу до школе, а вожња је било отежана јер је пут био лош. Асфалтирали смо читаву деоницу: део који пролази кроз ромско насеље, као и пут испред кроз Мирковиће и Јосиповиће. Остало је још око 1.200 метара на крају исте деонице, која припада убској општини, што ћемо у договору са њима такође асфалтирати.  Тако ће цео овај део Јабучја добити излаз према путу који нас спаја са убском општином и који највећи део села користи.  – закључио је председник Живковић.

Велики број мештана изашао је да пропрати асфалтирање и да се поздрави са председником општине, који је стрпљиво разговарао са свима: од деце до најстаријих мештана. Андрија Живковић је са задовољством прокоментарисао:

– Данашња слика говори више од речи! Насмејана лица, деца пресрећна, сви они  се коначно осећају као и други грађани општине Лајковац. Посебно ме радује кад учинимо било шта за све становнике наше општине, за шта је ипак потребно време, али важно је да код нас нема празних обећања.

Један од мештана Стевица Ђорђевић није крио задовољство:

– Овим путем до сада нисмо могли ни пешке да прођемо, а камоли аутом. Хвала председнику и потпредседнику општине што су имали разумевања за наше проблеме и урадили пут којим се поносимо, а служиће дуго нама и нашој деци. Има нас овде око 350 заједно са малом децом, а 70-80 деце иде у школу аутобусом који редовно саобраћа. Деца имају све услове за живот, само им је фалио леп пут до школе, а сада је и то решено.

Убрзо ће бити асфалтирано и 500 метара пута у ромском насељу Требеж, у Доњем крају Јабучја, где живи око 100 људи, највише младих.