Асфалтиран пут за Гајиће у Марковој цркви

У суботу је завршена реконструкција и асфалтирано је 600 метара пута за Гајиће у Марковој цркви, селу са најмање становника у лајковачкој општини. Радови вредни 4,5 милиона динара на овој захтевној деоници финансирани су из локалног буџета. Руководство општине Лајковац присусуствовало је завршним радовима на асфалтирању пута за Гајиће. За месну заједницу са свега 150 становника, која предуго није добила нову деоницу асфалта, ово је значајан моменат. Председник општине Андрија Живковић је приликом обиласка радова поносно рекао:

-И на преко 40 степени данас је радно у општини Лајковац. Оно на шта сам поносан, као и моји сарадници, је чињеница да оно што смо планирали пре три године полако и спроводимо. Највећи акценат стављен је ове и прошле године управо на изградњу путне инфраструктуре у свим месним заједницама општине Лајковац. Оно по чему нас људи препознају, по чему се разликујемо од својих претходника, јесте да равномерно улажемо у све месне заједнице на нашој територији. Данас смо сведоци да у једној малој месној заједници, која броји не више од 150 становника, после неколико десетина година урађени су први метри асфалта. Завршавамо веома захтевну деоницу, која није била проходна за возила.

Живковић је истакао да је, у договору са месном заједницом, пут за Гајиће дужине око 600 метара први, али не и последњи који ће бити урађен у Марковој цркви.

-Оно што сигурно може да радује мештане Маркове цркве јесте да ћемо већ за наредну годину, у договору са њима, урадити једну важну деоницу, а то је пут за гробље у Марковој цркви. Заједно са мештанима решићемо претходно имовинско – правне односе на тој траси. Актуелним радовима на путној инфраструктури сигурно ћемо допринети да Маркова црква опстане као једна од најмањих месних заједница на овој територији и да се као и друге мање месне заједнице које су у претходном периоду биле неправедно запостављене и повећава. Велику улогу у овом селу, очекивано, игра и црква са традицијом дугом неколико векова, такође и школа која окупља велики број ђака и грађана, обезбеђујући тиме будућност овом селу, а и локална самоуправа ће се трудити да у наредном периоду што више улаже. Трудићемо се, да до краја године урадимо бар 200–300 метара кружног пута кроз Маркову цркву, који се наставља на овај пут за Гајиће, а у наредном периоду ћемо се трудити да ступимо у реализацију пројекта пута за гробље у Марковој цркви, који је сигурно један од важнијих за мештане.

Живковић се захвалио мештанима Маркове цркве, који су свесни да се не може преко ноћи урадити све оно што није урађено деценијама.