Асфалтиран пут за Поповиће у Степању

У општини Лајковац се интензивно користи суво време како би било завршено асфалтирање планираних локалних путева у више сеоских месних заједница. Данас јесте веома хладно, али је срећа да су у Степању грађевинци највећи део посла на путу за Поповиће урадили јуче, констатовао је председник Привременог органа општине Лајковац Андрија Живковић приликом обиласка завршних радова у овом селу.

– У питању је веома тешка деоница и мештани овог дела Степања су десетину година муку мучили, јер је већи део пута брдски. Укупна дужина деонице је 900 метара и данас је завршавамо, што ће мештанима много значити. Нема још пуно локалних путева које треба асфалтирати у Степању, углавном су то мање деонице и гледаћемо да их урадимо у наредном периоду. Селу је потребно да имају Месну канцеларију као место окупљања, зато ћемо у договору са Месном заједницом и представницима у локалном парламенту видети да и то завршимо. Неће то бити великих димензија као сеоске куће у Пепељевцу и Врачевићу, која је тренутно у изградњи, али неки мањи објекат свакако ће им пуно значити и биће приоритет. Предстоји нам асфалтирање неколико деоница у Јабучју следеће недеље, ако нас време послужи, чиме ћемо завршити радове на путној инфраструктури у овој години. Посебно ми је драго што смо испунили обећање за Степање јер последњих пар година има све више деце у селу. Иначе, ова деоница повезује два краја Степања и веома је битна за цело село, повезује и Поповиће са центром села, тако да смо побољшали услове живота у Степању.

Мештанин Дејан Поповић се захвалио председнику општине што је препознао њихов проблем и испунио обећање испунио, због чега му дају пуну подршку у даљем раду.

 – Деоница пута која је данас прекривена асфалтом јако је специфична, чак 80 посто је брдо. Зато смо годинама имали проблем када падну летње кише, долазило је до одношења ризле и подлоге са пута што, је захтевало додатно равнање и пресипање јер је било готово непроходно. У овом крају има петнаестак кућа којима је асфалт био преко потребан, а преостаје нам још 500 метара дела који спаја други део села: Нешиће и Стефановиће, тзв. Гујаре, што је алтернатива села или кружни пут који силази у Словац. Надамо се да ће наредних година и тај део бити спојен асфалтом, па ће наша деца несметано ићи до школе.

Мештани овог дела Степања имају њиве и шуме на другој страни, тако да ће им асфалт пуно значити како не би до имања ишли обилазно преко Словца.