Асфалтиран пут за Протиће у Врачевићу дужине 2.500 метара

Асфалтиран је пут за Протиће у Врачевићу дужине 2.500 метара, што је једна од најдужих деоница асфалтираних у општини Лајковац последњих година и деценија. Радови вредни 25 милиона динара финансирани су из локалног буџета. Сходно околностима, овај значајан догађај, поесбно за мештане, протекао је без превелике помпе, масовнијег окупљања и уз кратко обраћање медијима председника општине Лајковац Андрије Живковића и председника Месне заједнице Врачевић Марка Костића. Задржавање на траси било је кратко, уз поштовање свих правила у ванредном стању.

Пре свега, речено је да неће бити одлагања планираних инфраструктурних радова на подручју лајковачке општине, али ће они свакако бити реализовани у складу са препорукама и мерама Владе Србије.

Пут за Протиће у Врачевићу, истакао је председник Живковић, била је једна врло захтевна и комплексна деоница, чијој реализацији је претходило преко сто сагласности, посебно приликом решавања имовинско–правних стања, при чему су значајну помоћ и допринос дали мештани.

-Пут за Протиће пролази скоро кроз сам центар села и излази у Боговађи, тако да ће сви мештани Врачевића који гравитирају ка Лајковцу, а и Љигу, и имати скраћени пут до својих одредишта. Општина Лајковац је издвојила значајна средства за реализацију овог пројекта, који је коштао 25 милиона динара. Ширина урађеног пута је четири метра, са банкинама са обе стране. Општина Лајковац у скоријој прошлости није имала овакав пројекат да се једна деоница одједном уради у дужини од 2,5 километра – рекао је председник Живковић.

Марко Костић, председник МЗ Врачевић изразио је велику захвалност општини Лајковац на решавању инфраструктурних проблема у Врачевићу и посебно задовољство што је урађен управо пут за Протиће, који је од великог значаја за мештане. Костић је напоменуо и да је пут за Протиће један од приоритета који је месна заједница са руководством општине зацртала као циљ.

Председник општине Андрија Живковић је напоменуо да је општина Лајковац у Врачевићу урадила пуно на ревитализацији и изградњи путне мреже и да ће наставити истим темпом, како на плану путне мреже, тако и на решавању других проблема, попут важне изградње водоводне мреже. Живковић је најавио и остале путне правце који су у плану у Врачевићу: пут за Жујовиће (Жујански крај) у дужини од хиљаду метара, пут за Бабовиће у дужини од 1,3 км и пут за Спасиће у дужини од 800 метара.

Поред тога, актуелни су и други радови на подручју лајковачке општине. Управо је завршена изградња парка у центру Лајковца на простору старе Зелене пијаце, у току су завршни радови на партерном уређењу базена, као и изградња канализационе мреже у Словцу, напоменуо је председник Андрија Живковић.