Асфалтиран пут за Васиће у Пепељевцу, градиће се и Сеоска кућа

Јуче је асфалтирано 300 метара врло фреквентног пута за Васиће, деонице која спаја кружни пут кроз Пепељевац и стару ћирину пругу, чиме се мештанима пут до Лајковца скраћује за неких пола километра у једном правцу. Асфалтирање пута за Васиће није било у плану за ову годину, а општинско руководство је изнашло начина да изађе у сусрет потребама мештана и захтеву новоформираног Савета месне заједнице.
Завршне радове на асфалтирању пута за Васиће у Пепељевцу обишао је председник општине Лајковац Андрија Живковић са сарадницима и том приликом рекао:
-Трудимо се да што више урадимо за становнике наше општине, некада и преко својих могућности. Нисмо имали у плану да у овим првим месецима урадимо неколико стотина метара асфалта у општини. Урадили смо пре неких месец дана 300 метара недостајућег асфалта пута за Протиће у Врачевићу. И сада смо сведоци да смо нашли начина да изађемо у сусрет новоформираној МЗ Пепељевац и урадимо деоницу од скоро 300 метара, која спаја кружни пут кроз Пепељевац и стару ћирину пругу, тако да је пут до Лајковца скраћен за неких 500 метара. План нам је да и убудуће изненађујемо грађане на овакав начин, поготово после ребалнса буџета.
За МЗ Пепељевац у плану је изградња сеоске куће, која ће сигурно бити започета у другој половини ове године. У овај објекат ће бити уложено око 30 милиона динара.
– Пепељевац сигурно спада у једно од већих села у општини Лајковац, тако да могу да најавим један важан објекат, који Пепељевац дуго чека. Ребалансом буџета ћемо за другу половину године определити новац за изградњу Сеоске куће у Пепељевцу, у износу од 30 милиона динара. То ће бити мултифункционалан објекат, који ће пре свега служити мештанима Пепељевца за окупљања, такође ће га користити и ФК Пепељевац. Тако да, у дослуху са месном заједницом, са одборницима, ми ћемо радити, не само у месној заједници Пепељевац, већ и у свим месним заједницама, колико год нам то могућности буду дозвољавале, а надамо се и изнад могућности. Оно што је најбитније, ми ћемо се трудити да урадимо све што је обећано. Становници општине Лајковац знају да не дајемо празна обећања, него да оно што се договоримо планирамо, а нешто и пре рока испунимо. Првенствено сам задовољан што су људи препознали политику ове локалне власти, да оно што се договоримо буде урађено у једном одређеном временском период. Пре свега, ту смо за сваки договор, за све предлоге месних заједница, свих одборника у локалном парламенту, позиције и опозиције, за сва питања грађана општине Лајковац. Свакако да све месне заједнице имају одређене потребе: од канализације, путне инфраструктуре, дечијих игралишта…тако да се ми трудимо да у свакој месној заједници урадимо бар по нешто. Људи су свесни да не можемо урадити све преко ноћи. Оно што је сигурно то је да се, у комуникацији са Владом Републике Србије и њеним ресорним институцијама, трудимо да подигнемо квалитет живота на територији наше општине. Месне заједнице су ту да дају своје предлоге, наше је да их саслушамо и да им у што краћем року им изађемо у сусрет, да урадимо најбитније ствари за останак људи на сеоском подручју, како би и Лајковац и цела Србија имали будућност.
Одборник из Пепељевца Радован Јовичић је поводом асфалтирања пута за Васиће рекао: “Ово нам пуно значи, посебно што је спојен са кружним током. Мештани пуно користе овај пут и то нам битно скраћује путовање за Лајковац. Остаје нам само да се захвалимо општини Лајковац, на челу са председником Андријом Живковићем. Сеоска кућа нам је такође неопходна и добро ће доћи мештанима и фудбалском клубу. Наше потребе су сличне потребама мештана осталих месних заједница и ми ћемо радити на томе.”