Асфалтиран пут за Вујиће у Јабучју

Завршено је асфалтирање пута за Вујиће и крака за Смиљаниће у Јабучју, чиме је ревитализован још један значајан пут средствима ЈП „Путеви Србије“, односно улагањем Републике Србије. Асфалтирана је деоница од два километра, а укупна вредност радова је 20 милиона динара. Општинско руководство предвођено председником Андријом Живковићем присуствовао је асфалтирању пута за Вујиће:

-Овим приводимо крају реализацију овогодишњег уговора са Путевима Србије, по коме је општина Лајковац добила импозантних 370 милиона динара. Остала су још три пута из тог уговора: актуелни радови на путу Лајковац – Скобаљ у дужини од 9 километара, пут у Бајевцу и пут у Стрмову и све то биће завршено до краја месеца. Општина Лајковац је од Путева Србије добила овим уговором више него све остале општине Колубарског округа заједно. Илустрације ради, град Ниш је добио знатно мање средстава од лајковачке општине. Зато изражавам велику захвалност директору Дробњаку на издвојеним средствима за путну привреду у лајковачкој општини. Планирали смо да и следеће године наставимо овим темпом, тако да ускоро нећемо имати ни једно село без асфалта. Радићемо по приоритетима.

Миломир Негић, члан Општинског већа и мештанин Старог села каже, да је деоница Негићи–Вујићи јако битна за мештане, за свакодневни живот и функционисање, као и да овом деоницом иду ка њивама, посебно ка пољопривредном атару “кућерине”. Подсетио је и да је посебно тешко било овде у време падавина и додао да су рад на овој деоници обележила два проблема:

-Први проблем биле су запуштене обале и то је знатно успорило радове, посебно на изградњи канала. Други проблем биле су дивље депоније поред пута. Преко 20 камиона смећа отерано је одавде. Памтимо сви добро колико нам је све то донело проблема у време поплава, тако да стварно морамо повести више рачуна када је одлагање смећа у питању.

Негић је истакао да су на подручју Јабучја ове године урађене бројне деонице и да је сада путна инфраструктура на подручју Јабучја одлична, а управо се ради и пут Лајковац – Скобаљ. Урађен је врло важан пут кроз центар села који спаја две општине – Уб и Лајковац, пут за Томиће, сада пут за Вујиће и још једна деоница у центру села, подсетио је Негић.

Мештанин Старог села Милован Вујић, који је тек у својих 70 година дочекао асфалт на путу за Вујиће је пресрећан и каже:

-За све нас овде, овај асфалт много значи. Ово је наш живот, не можемо сви у Лајковац. Газили смо рупе и баре и можете само да замислите како је то изгледало, пут је био у катастрофалном стању. Овде има пуно кућа, махом су све ушорене. Има и велики број деце. Додуше, не као некада. Некада је у три куће било по осамнаесторо деце…Свима нам треба овај асфалт. Овим путем идемо и у наше њиве, које су удаљене некоме и по више километара. Волим и мило ми је да видим када се ради. Мора да се ради, од седења нема ништа. Нико нам неће донети палету пара или урадити нешто. Ово је урађено фантастично. Ове године је баш урађено пуно у Јабучју, мештани су задовољни, мада има и оних који су увек незадовољни, исто као и у кући, увек има неко ко је незадовољан ма шта и колико му дао.