Асфалтирана улица од Пепељевачке рампе до Колубаре

Завршена је реконструкција улица др Лесе Мирковића у Лајковцу, на потезу од Пепељевачке рампе до моста на Колубари. Ова улица је највише коришћена за време изградње Коридора 11 због чега је била знатно оштећена. Држава и извођач радова коначно су испунили преузету обавезу да пут након завршетка изградње коридора (аутопут Милош Велики) врате у првобитно стање. Вредност радова на траси дугој око километар износи 10 милиона динара. Председник општине Андрија Живковић са сарадницима присуствовао је асфалтирању улице и том приликом изјавио:

-Реконструкција ове деонице завршава се на велико задовољство мештана, који су уназад неколико година трпели буку, прашину и нису имали адекватне услове за живот током изградње коридора. Овим је испуњена обавеза из уговора који је општина Лајковац склопила 2015. године са извођачем радова, да се саобраћајница након завршетка радова врати у првобитно стање. Мукотрпни и дуготрајни били су преговори са „Шандонгом“, као и њиховим подизвођачима „Нуклеусом“ и „Енергопројектом“, али су радови изведени квалитетно, по свим стандардима. Узимајући у обзир чињеницу да у овом крају има велики број деце и велики број ромских породица, нагласио бих да општина Лајковац брине подједнако о свим социјалним групама и надам се да ће грађани то препознати. Захваљујем грађанима на стрпљењу и поручујем да предстоји период у коме у лајковачкој општини неће бити дана без новог асфалта.

Мештани овог дела Лајковца добили су нов асфалт, по свим стандардима и комплетно реконструисану улицу, која је сада у неупоредиво бољем стању него раније. У плану је да се ураде и тротоари. Пуно становника ове улице изашло је из својих кућа и пратило асфалтирање, видно задовољни. Милутин Димитријевић био је посебно расположен: “Само нек се ради! Тако и треба, да се ради. Било је страшно: прашина, рупе, бука, лоше је било… Ово је сада одлично и боље него што смо имали.” Милутинов комшија, Властимир Бранковић пожалио се да је канал поред свог дворишта морао у претходном периоду непрестано да чисти и похвалио је да је сада све одрађено како треба.