Асфалтирана улица Војислава Илића

 

Изузетно лепо и суво време за крај октобра омогућило је наставак асфалтирања из програма изградње и реконструкције локалних некатегорисаних путева. Данас је на периферији вароши, у Селу Лајковац, асфалтирано 300 метара улице Војислава Илића, чиме је улица комплетно асфалтирана, а овај део Лајковца повезан добрим путем са центром.

– Мени и мојим сарадницима најбитније да људи могу да нам верују на реч. Оно што смо планирали и обећали то и реализујемо, нешто са закашњењем, нешто на време. Тако су и мештани из улице Војислава Илића дочекали наставак изградње њихове улице, чији смо добар део урадили пре две године, око 700 метара. Данас асфалтирамо преосталих 300 метара, чиме ћемо спојити цео овај део Села Лајковац са центром наше вароши. Грађани су овде имали вишегодишње проблеме у кишном периоду, када путеви обично буду уништени па су поново насипани. Ово је један од најгушће насељених дела Лајковца тако да је сигурно и раније заслужио асфалтирану улицу. Још једном понављам, најбитније је да се држимо договора и да испунимо оно што обећамо.

Реконструкција и асфалтирање локалних путева се наставља, наредних дана у Ћелијама и Врачевићу, као и улица под називом Лајковачка пруга у Лајковцу. Председник Живковић је имао и битну информацију за све Лајковчане који гравитирају ка траси аутопута:

-Данас смо имали састанак у „Коридорима Србије“ са директором Бабићем. Велика је спремност господина Бабића и ЈП Коридори Србије да нам помогну у враћању локалних путева у првобитно стање, оштећених приликом изградње аутопута, пре свега мислим на деоницу од Лајковца ка Пепељевцу и на стару ћирину пругу од моста ка Колубари па преко Пепељевца и Боговађе до Латковића. Надам се да ћемо у наредних 15 дана почети санацију тих путева. Исте проблеме имају и Обреновац, Уб и Љиг, па ако буде било потребе удружићемо се, написати петицију. Ништа не бисмо могли да урадимо да не постоји споразум за који је заслужан мој претходник и на томе му се захваљујем.

Пензионер Зоран Митровић је презадовољан што је асфалт напокон прошао поред његове куће. „Ево 70 година газим блато, а када пада киша гледали смо у небо да ли ће вода однети пут. Ишли смо у општину, неколико пута су нам обећавали и сада нисмо могли да поверујемо да ће коначно бити урађено. А село је старије од варошице, ово је једна од првих улица.“