Дебакл Железничара у Пожеги

У последњем колу јесењег дела првенства Српске лиге Запад лидер Слога је у Пожеги декласирао Железничар са 7:0, што је један од најубедљивијих пораза последњих година. Тако је Жеља полусезону завршио на 13. месту (од 18 тимова) са 22 бода, колико има и Смедерево на 12. позицији.
То је само на корак од зоне испадања, с обзиром на то да на крају првенства пет клубова треба да пређе у нижи ранг такмичења. Имајући у виду добру резултатску серију коју су Лајковчани имали у средини полусезоне, надамо се да неће бити потребе о томе да се размишља, али свакако да на зимској паузи треба извући поуке.
Са пар везаних победа Железничар на пролеће може лако да се врати у средину, па и ближе врху табеле, јер бодовна разлика у односу на већину тимова није велика. Што се тиче екипа из доњег дела табеле само је Тутин близу са бодом мање, Јошаница има 17 бодова, док је велика разлика у односу на преостала три тима.
ФК Железничар jе играо у саставу: Петровић, Ђермановић (Пантелић), Митровић, Тинтор, Живковић, Ђукић, Павловић, Мијушковић, Станојевић, Ракић, Радибратовић. Шеф стручног штаба: Срђан Јовановић.
У Пожеги је већ на полувремену било 4:0 за домаће. Играч утакмице био је нападач Плазинић са три поготка. Према извештачу „Спортског журнала“, гостујућа екипа упутила је само један шут у оквир гола Слоге, при чему је голман Тасић добро реаговао.