Добродошлица првацима у ОШ „Димитрије Туцовић“ Јабучје

Први дан у школским клупама за 24 првака ОШ „Димитрије Туцовић“ у Јабучју, протекао је у сјајној атмосфери, а школа и школско двориште  поново су оживели.  Прваци су данас добили бесплатне уџбенике, које је општина Лајковац по други пут ове школске године обезбедила за све ученике првог разреда на свом подручју.

Прваци ће у понедељак добити и бесплатни школски прибор. Уз књиге, прваци су данас добили већ традиционалне поклоне од трговинске компаније „Еуропром“. Свечани тон почетку школске године дало је интонирање химне „Боже правде“.

Првог наставног дана школу у Јабучју посетио је заменик председника општине Обрад Милутиновић, који је заједно са директором школе Гораном Милинчићем ђацима  пожелео добродошлицу и поделио првацима поклоне.

“Драго ми је да сам у прилици да са ученицима поделим прве тренутке школских дана, као и њихову радост где је на неки начин учествовала и општина Лајковац тако што је обезбедила уџбенике и прибор,” рекао је заменик председника општине Обрад Милутиновић , изразивши задовољство што је локална самоуправа очувала ову традицију.

Након централне школе, заменик председника општине Обрад Милутиновић посетио је и Издвојено одељење у Доњем крају Јабучја.

„Ђаци су се са радошћу вратили у школске клупе, па се и у нашој школи могла чути весела дечја граја и видети насмејана лица. За време првог часа у обе смене изведена је химна Републике Србије „Боже правде“ коју су ученици свечано певали са својим учитељима и наставницима. Ђаци прваци су од Општине Лајковац добили на поклон уџбенике, као и поклон пакете од „Еуропрома“. Можемо закључити да је први дан школе успешно протекао и надамо се да ће се тако наставити,“ кажу из управе школе у Јабучју.