Донација браће Павловић за школу у Боговађи

Раније најављеном донацијом Компаније „3МД“ из Чикага, чији су власници Лајковчани браћа Драган и Милош Павловић, обновљено је степениште на улазу у ИО ОШ “Миле Дубљевић” у Боговађи. У име донатора, поводом завршетка радова реализованих средствима донатора, у Боговађи је боравио Ненад Џајевић, њихов друг из детињства, данас заменик председника општине Лајковац:

-Једна од највећих људских врлина је давање онима од којих заузврат не очекујеш никакву корист или помоћ. Тако су и Компанија „3МД“ из Чикага и браћа Драган и Милош Павловић наставили са донацијама. Одлучили су да средства усмере у Боговађу, јер је овде колевка школства и образовања у нашем крају. Донирали су 200.000 динара за обнову степеница на главном улазу у школу у Боговађи. Заменили смо степенице, уградили нове камене плоче и нову ограду. Посебно истичем акцију наставника ове школе на челу са Иваном Живановићем, који је укључио и децу која су својевремено била ученици ове школе, а данас су бравари, вариоци или неких других струка и занимања које су биле од користи у овом заједничком послу. Они су се сви заједно укључили да се ово лепо и квалитетно одради, а наше је било да обезбедимо материјал. Тако смо добили ову интересантну ограду и гелендере на степеницама на улазу у школу, они су све то својим рукама урадили, на њима је био тај готово уметнички део, а наше је било да обезбедимо неопходан материјал. Степенице су мајсторски обложене квалитетним каменим плочама, што доприноси како безбедности деце, тако и естетици.

Након до сада одрађених послова на овом школском објекту, укључујући и замену столарије, требала би да уследи замена крова, најавио је данас у Боговађи Ненад Џајевић.
Поводом реализоване донације Биљана Жујовић, директорка ОШ “Миле Дубљевић” је рекла:

-Као директор школе, у име свих ученика и у своје лично име, захваљујем браћи Драгану и Милошу Павловићу на овој донацији. Ово није њихова прва донација нашој школи, негде око Савиндана такође смо добили вреднан поклон у наставним средствима и тада је отпочела и прича о обнови степеништа у Боговађи. Чим се указала прилика то је и реализовано, тако да ће ученике од 1. септембра сачекати нови амбијент , у коме ће се лепше и пријатније осећати. Посебно сам поносна што је ово резултат једне заједничке акције.

Донатори из Чикага су до сада све своје донације школи усмерили у договору са управом школе, пратећи њихове поребе и приоритете. Тако је било и овога пута. Да подсетимо, само у овој години на дан школске славе уручена је ОШ Миле Дубљевић” у Лајковцу донација Компаније „3МД“ из Чикага у наставним средствима, укупне вредности око 450.000 динара, а касније је пристигло још близу 300.000 динара.

После божићних пакетића за српску децу са посебним потребама на Косову и Метохији, пакетића за ученике и лаптопа за школу у Бањској (Звечан), донације за централну школу и издвојена одељења лајковачке ОШ „Миле Дубљевић”, компанија „3МД“ из Чикага, браће Драгана и Милоша Павловића обезбедила је и донацију за лајковачку СШ “17. септембар”. Средњој школи у Лајковцу донирали су апарат за заваривање вредан 2.000 евра, који је од велике користи ученицима на смеру бравар – заваривач.Иначе, школу у Боговађи већ две године похађају и деца азиланата, све учионице су дигиталне и изражена је велика воља и жеља свих да помогну у свим сегментима, што школи и њеним ученицима пуно значи.