Финални радови око пливачког базена

По свему судећи Лајковчани ће, после обимних и комплексних радова, за неколико месеци почети да користе пливачки базен, једну од капиталних општинских инвестиција. Обилазећи радове на партерном уређењу, председник Андрија Живковић је саопштио да свечано отварање базена очекује 17. септембра – на Дан општине.

-У време ванредне ситуације завршени су радови на партерном уређењу простора око базена. Вредност тих радова је око 25 милиона динара, а уређење је подразумевало изградњу кишне и фекалне канализације, расвету око објекта, изградњу паркинг места, поплочавање прилазног дела бехатоном. Пре десетак дана коначно је уговорена изградња котларнице и очекујемо да радови почну наредних дана. То је последња карика која недостаје да би затворени базен био пуштен у рад.
Веома битно за овај део Лајковца јесте планско планирање простора око затвореног базена, тако да је у току набавка за пројектовање изградње Извиђачке улице, која од главне улице (улице војводе Мишића) води ка базену, у дужини од 700 метара. По пројекту, ширина коловоза биће седам метара и имаће тротоаре са обе стране ширине 2 метра, укључујући и расвету. Средства су обезбеђена Споразумом о пресељењу гробља у Скобаљу, између општине Лајковац и ЕПС-а, односно “Колубаре”. Почетак изградње Извиђачке улице очекује се крајем ове или почетком наредне године – најавио је председник Живковић.

Живковић каже да ће део Лајковца у којем је базен, уз реконструисану Извиђачку улицу, добити нови изглед и потпуно се уклопити у спортско-културну целину, за шта је намењен виши део града, у којем се налазе спортски, образовни и културни објекти.