ФК Стрмово прославио титулу и пласман у Колубарско-мачванску зону

Вероватно дуго један клуб није био тако доминантан у Колубарској окружној лиги као Стрмово 1968 у сезони 2020/21. Коло пре краја првенства, Стрмово има 19 бодова више од другопласираног „Димитрија Туцовића“ из Ћелија и 25 више од трећепласираних Бањана! Врло је могуће да је Стрмово ове године најубедљивији првак у свим српским лигама. Управа и фудбалери клуба титулу су посветили покојном Обрену Радовановићу, кључном човеку за успон ФК Стрмово, по коме се од суботе зове и стадион за чију изградњу је најзаслужнији.
У 29 одиграних кола Стрмово је уписало 23 победе, четири ремија и само два пораза, уз невиђену ефикасност: гол разлика је +75 (дали 95 голова, примили 20)! У суботу су декласирали ваљевски ОФК Брђанац са 6:0, док у последњем колу гостују Пепељевцу.
У отвореној и врло коректној утакмици, у којој је од почетка било јасно да је Стрмово знатно квалитетнији и припремљенији супарник, резултат је био 6:0 за домаћина. Стрелци: Савковић у 14. (пенал), 60. и 78. минуту, Нешић у 32, Рајковић у 55. из пенала и Мијаиловић у 89. минуту. У првих 11 играли су: Војисављевић, Вуковић, Мијаиловић, Живковић, Савковић, Николић, Павић, Спасојевић, Нешић, Рајковић и Гавриловић.
С обзиром на то да су одиграли последњу првенствену утакмицу на свом стадиону, а да је већ одавно јасно да су прваци, после меча са Брђанцем уручен је шампионски пехар и уз бакљаду организована прослава титуле. Упркос слављу, цео догађај пропраћен је пијететом према идејном творцу успона клуба Обрену Радовановићу, успешном привреднику родом из Стрмова, некадашњем голману, који је у фебруару преминуо у 67. години. Радовановић је био главни финансијер рада клуба и изградње новог стадиона, који је отворен 5. септембра 2020. године.
Радовановићи и даље подржавају клуб, чланови породице су присуствовали прослави шампионске титуле, а Обренова кћерка Мирјана је после утакмице и доделе пехара изјавила: „Потрудили смо се да га не обрукамо, да покажемо да нас је научио да будемо јаки, да живот пред нас поставља хиљаду и једну препреку, али да само од нас зависи колико можемо дати од себе и да идемо даље.Хтели смо да покажемо свима да, иако он није са нама, да ће заувек бити уз нас и даје нам снагу да све ово данас приредимо. Можда би он направио и већи спектакл.“
Велика жеља Обрена Радовановића била је да на стадиону Стрмова гостују ветерани Партизана, тако да су у суботу били присутни легенде Раде Залад, Ненад Стојковић, Бане Смиљанић и други. „Чланови Партизана јесу наши пријатељи и то говори колико је Обрен био велики човек и колико је оставио иза себе. Уз сећање на њега биће овде још много добрих утакмица, резултата и славља. Потрудићемо се да и у Зони оправдамо његова очекивања“, рекла је Мирјана Радовановић.
Представник Фудбалског савеза Колубарског округа шампионски пехар је уручио капитену и најбољем стрелцу Стрмова Драгиши Савковићу Гилу. „Захваљујем Обреновој породици јер без њих ово дефинитивно не би било овако. Био је велики човек, који нам је омогућио све услове, а ми смо сваку утакмицу играли за њега. Мислим да ће ово бити лепа прича која ће дуго да траје, да ће Стрмово бити стабилан зонашки клуб. Имамо ту срећу да ће нам доћи лајковачки Железничар, ваљевска Будућност Крушик, до пре две године за нас је била научна фантастика да се састанемо са таквим клубовима, а то је сада реалност. Показали смо да нешто вредимо. Захваљујем још једном породици Радовановић, управи и играчима, који су остали „сви као један“ када је умро Обрен, који је водио све и тешко је било када останете без „главе“. Нећемо стати на овоме, вредно ћемо да радимо, нека појачања су већ капарисана, управа ради вредно, а имамо феноменалне услове.“
Председник клуба Војимир Радивојевић је истакао да је пласман у зонски ранг такмичења највећи успех у историји Стрмова. „Због тога морамо још више и боље да се организујемо, да вредно радимо. Зонски ранг је знатно јачи, наредне сезоне играмо са врло озбиљним екипама као што су Железничар, Будућност-Крушик, Врело, Слога из Босаваца итд. Надам се да ћемо довести адекватна појачања како бисмо могли да имамо значајнију улогу и у том рангу, и како би људи у нашем селу и околним селима, поготово деца и млади, уживали у добром фудбалу.“
Секретар клуба Милан Филиповић такође истиче да су после Обренове смрти управа клуба и играчи обећали да ће остварити циљ који су поставили. „ Надамо се да ћемо одржати досадашњи ентузијазам, позитивну атмосферу, фер игру и тимски дух и у вишем рангу такмичења и на адекватан начин одговорити будућим изазовима. Поред изазовног такмичења сениорског тима, формираћемо омладинску селекцију која ће се сада такмичити као млађа категорија, у нади да ће наследити наш тим у будућности и наставити истим или јачим темпом.“
И на крају да подсетимо да је Стрмово за три године прошло три ранга такмичења: од Општинске лиге Љиг-Лајковац-Мионица, преко Међуопштинске лиге Колубара – група Исток до највећег успеха у клупској историји пласманом у Колубарско-мачванску зону. Очигледно је да су у клубу сви свесни изазова који их очекују и да исказују спремност да наставе на темељима које је широке душе и врло посвећено изградио Обрен Радовановић.