Ивана Милошевић из Пепељевца ученик генерације Ваљевске гимназије

Још једно дете из Лајковца понело је ласкаво признања ђака генерације ван нашег места. Ивана Милошевић је то успела у веома јакој конкуренцији каква јесте у Ваљевској гимназији, једној од најуспешнијих средњих школа у Србији! За 12 година досадашњег школовања у Лајковцу и и Ваљеву освојила је 80 награда на такмичењима из различитих предмета!

Ивана Милошевић је ОШ „Миле Дубљевић“ у Лајковцу похађала до седмог разреда, када је уписала специјализовано математичко одељење у Ваљевској гимназији, како би надградила свој таленат за математику. Осми разред је завршила као ђак генерације и уписала природно-математичко одељење у Ваљевској гимназији. Све четири године била је најбољи ученик свог одељења, а гимназијско шковање је завршила као најбоља у читавој генерацији. Носилац је дипломе „Вук Караџић“.

Образовање ће наставити на смеру Електроника и рачунарство Електротехничког факултета у Београду, иначе је примљена и на Грађевински факултет.

Највише успеха на такмичењима имала је из математике – све четири године била је учесник државног првенства. Учествовала је и на такмичењу „Кенгур без граница“, као и на републичком такмичењу из енглеског језика, била је активна у психолошкој, фотографској и филмској секцији, у Дебатном клубу, писала за часопис „Физика и техника“. Више пута је освајала прве и друге награде за истраживачке радове у организацији регионалних центара за таленте.

Ивана Милошевић је кћерка Наташе и Зорана, рођена је 3. октобра 2003. године.

Подсећамо на остале велике успехе младих Лајковчана: ђак генерације ваљевске Техничке школе је Сања Јеленић из Непричаве, а Железничке техничке школе у Београду Александар Бајић из Јабучја. Ђак генерације специјализованог математичког одељења за основце Гимназије у Ваљеву је Јана Јовановић из Лајковца.