Изградња котларнице за пливачки базен

Председник општине Лајковац Андрија Живковић, са сарадницима Обрадом Милутиновићем и Предрагом Мирковићем, обишао је данас радове на изградњи котларнице која ће грејати и воду и објекат базена и која је последња карика у ланцу за оспособљавање за рад лајковачког затвореног базена.
Председник Живковић је у изјави новинарима рекао да је сва неопходна опрема за котларницу купљена, да је претходно урађено све што је неопходно да се котларница повеже са унутрашњим системом затвореног базена, као и да ће зидање котларнице бити окончано за две до три седмице. Радове на котларници вредне око 36 милиона динара са ПДВ-ом финансира ЕПС, односно РБ Колубара, подсетио је председник Живковић.
– Након завршетка изградње котларнице уследиће озелењавање ентеријера и постављање мобилијара, за шта ће ребалансом буџета крајем септембра бити опредељено 1,3 милиона динара, а радове ће извести лајковачко комунално предузеће. У наредних неколико месеци очекујемо да простор око базена добије финалне контуре. Очекујемо да половином октобра котларница на пелет буде завршена, након чега следи пуњење и технички пријем базена. Прве купаче очекујемо крајем године. Јесте ово дуже трајало, али Лајковац ће се по отварању базена поносити купалиштем какво неће имати нико у околини. Он ће бити од значаја за читав регион Колубарског округа, ако не и шире.
Живковић је потврдио да ће базен бити поверен Установи за спорт и омладину, да је благовремено одвојен новац за раднике који ће радити на базену, а да ће с обзиром на забрану запошљавања, газдовање базеном највероватније припасти некој од приватних агенција.
Како је већ раније у више наврата појашњавано, базен у Лајковцу неће бити велики потрошач воде. Када се једном напуни, с обзиром на то да испод базена постоје филтери за пречишћавање, базен ће трошити само онолико воде колико испари.

Иначе, због својих савремених одлика и чињенице да испуњава и најстроже стандарде за такмичења, велико је интересовање пливачких клубова у окружењу за одржавање тренинга и такмичења управо на базену у Лајковцу. Базен ће у будућности користити и ученици за часове физичког васпитања, као и будући лајковачки пливачки клуб.