Извештај са 20. седнице Општинског већа

С обзиром на то да је недавно одржана седница Скупштине општине, дневни ред 20. седнице Општинског већа није био обиман. Садржао је девет тачака, које су већином представљале верификацију раније донетих одлука на телефонским седницама.
Председник Андрија Живковић је у изјави за медије после седнице као најбитнију тачку издвојио Програм коришћења новчаних средстава од казни за прекршаје и привредних преступа на територији општине Лајковац. Због повећаних прихода у првој половини године средства су ребалансом повећана за три милиона, збох чега је програм измењен:
– Износ од 10 милиона динара увећан је на 13, а разлог је што од наплаћених казни за саобраћајне прекршаје који се догоде на аутопуту „Милош Велики“ 30 одсто припада општини Лајковац. Од тих средстава 1,2 милиона је уложено на хоризонталну и вертикалну саобраћајну сигнализацију. Милион смо уложили у путеве, 600 хиљада у пројектно-техничко регулисање саобраћаја на преласку државних путева кроз нашу општину. Све то је урађено у првој половини године, пре свега у зони основне школе у Ћелијама, као и на раскрсници у Словцу за коју је Општинска управа Лајковац урадила документацију, а радове финансирало ЈП „Путеви Србије“. У плану је израда документације за зоне школа у Лајковцу, Бајевцу и Јабучју.Општинско веће се сагласило да се од Дома здравља Лајковац затражи изјашњавање због чега приликом израде ребаланса буџета установа није определила средства за реконструкцију сеоске амбуланте у Јабучју. Амбуланта већ дужи период не ради, иако је новац опредељен.
С обзиром да је позитивно решен захтев за заузеће јавне површине без накнаде, Лајковац ће убудуће, попут већине суседних општина, једном месечно имати продају пољопривредне механизације.Продаја ће се обављати последње недеље у месецу на простору предвиђеном за Агробизнис центар.
Веће је разматрало и захтеве социјално угрожених грађана, као и њихове жалбе на решења Центра за социјални рад.