Јавни позив за предузећа

Програм Немачке развојне сарадње позива предузећа да се пријаве за учешће у пројекту „Запошљавање путем стручних обука за Роме и Ромкиње и друге тешко запошљиве групе”
Пројекат је намењен предузетницима, малим, средњим и великим предузећима из целе Србије који имају потребу за новим запошљавањем, желе да организују обуке у практичним вештинама и пруже подршку у запошљавању припадника/ца тешко запошљивих група.Користи за компаније чије пријаве буду одабране: приступ обученој радној снази која је дефицитарна на тржишту рада и/или потребна компанији; Надокнада дела трошкова теоријске и/или практичне обуке (нпр. тренера, ментора, материјала, алата, радних одела, опреме, итд.); надокнада дела трошкова надокнаде за полазнике/це током трајања обуке, укључујући трошкове превоза и осигурања; подршка оним компанијама којима је потребна, при регрутацији и селекцији полазника/ца и менторска подршка током обуке; успостављање сарадње са ГИЗ-ом.
Ко могу бити корисници обука и запошљавања: Незапослена лица која припадају следећим маргинализованим групама: Роми/Ромкиње, повратници/це из Немачке и других земаља Европске Уније, дугорочно незапослени (незапослени дуже од годину дана), особе млађе од 30 година, жене, особе са инвалидитетом, самохрани родитељи, особе старије од 50 година, радници отпуштени као технолошки вишкови.
Више информација о пројекту:
Пријавни формулар и више информација о пројекту и критеријумима за учешће можете пронаћи на следећем линку хттпс://www.укљуцисе.орг/јавни-позив-за-компаније-2021
Онлине инфо сесија поводом програма биће организована 27.10.2021. Од 15.00 до 16.15х. Пријавите се за учешће на инфо сесији на маријана.симиц@гфа-гроуп.де
Ваша питања у вези са јавним позивом можете послати на маријана.симиц@гфа-гроуп.де до 03.11.2021.
О организаторима програма:
Програм Немачке развојне сарадње „Инклузија Рома и других маргинализованих група у Србији“ који спроводи ГИЗ, се реализује у партнерству са Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог, уз стручну подршку ГФА цонсултинг гроуп ГМбХ. Део програма усмерен је на подршку маргинализованим групама да унапреде своја знања и вештине, боље се позиционирају на тржишту рада и повећају запошљивост.