Још више културних програма у 2019.

Председник Општине Лајковац Андрија Живковић се на уобичајеној конференцији за новинаре после седнице Општинског већа осврнуо на програме Културног центра „Хаџи Рувим“ и Градске библиотеке за наредну годину. Судећи по ономе што ове две установе планирају за 2019. годину Лајковчане очекује богат и разноврстан културни програм.
-Што се тиче Плана и Програма Културног центра, настављамо континуирано. Буџет Културног центра за идућу годину је сличан овогодишњем, али ипак увећан и износиће 16 милиона динара. Новина је што су сва средства обезбеђена од самог почетка године, а не као ранијих година, у којима се чекало да се средства опредељују и додају ребалансом буџета. То ће омогућити да се програми благовремено планирају и уговарају још с почетка године, па чак и они везани за градску славу и „Дане Лајковца“. Оно што такође радује све љубитеље позоришта, филма и других културних дешавања јесте чињеница да је програм Културног центра знатно богатији у односу на претходне године. Уз реновирану салу, може се очекивати максимална посета свим дешавањима, како овдашње публике, тако и публике из окружења. Покушаћемо да у наредном периоду наставимо са улепшавањем Културног центра, кроз модернизацију галерије, улаза, да се све уклопи у реновирану салу, тако да се надам да ће Културни центар у наредним годинама заблистати пуним сјајем – закључио је Живковић.
Бројна дешавања, културно-забавна, али и хуманитарна, обележиће и крај ове године. Лајковац је окићен и у правој је претпразничној атмосфери. Клизалиште за ову зиму није извесно, али постоји могућност да и то буде реализовано и то искључиво у време зимског распуста, ако то временски услови дозволе и ако буде средстава. Предстоји трећа манифестација “Улица отвореног срца”, у чију организацију ће бити укључене све установе и Туристичка организација. Манифестација намењена најмлађим суграђанима биће одржана у суботу 29. децембра од 10 до 15 часова, на платоу Градске куће. Биће ту кловнова, мађионичара, представа за децу, базар… На штандовима са предметима које су направила деца сав приход од продаје ићи ће у хуманитарне сврхе. По речима директорке Снежане Шкорић, прикупљени новац ићи ће за акцију “Роди се на лепом месту”, за опремање ваљевског породилишта, коме гравитира и наше становништво.
Још једна новина је и што ће за програм „Дани Лајковца“ бити направљена анкета међу грађанима и у највећој мери њихови предлози и жеље биће испоштовани.