Jуниорке победиле Италију на старту Европског олимпијског фестивала младих

Женска одбојкашка јуниорска репрезентација Србије победом је стартовала на 16. Европском олимпијском фестивалу младих (ЕYОF) 2022, који је данас почео у Банској Бистрици у Словачкој. Србија је данас у 1. колу Б групе савладала Италију са 3:1, по сетовима 12:25, 25:22, 25:19 и 25:13, после 85 минута игре.

Велики допринос у веома важној победи на старту овог такмичења дале су либеро Стефана Пакић и примачи Александра Узелац и Вања Ивановић. Узелац и Ивановић су са по 14 поена биле међу најефикаснијим одбојкашицама у српском тиму, једино је Ања Зебић освојила више поена – 15.

Изабранице Владимира Васовића су победом против Италије, традиционално тешким противником, направиле велики корак ка пласману у полуфинале. „Очекивало се да ће прва утакмици бити тешка што се и показало у првом сету, у којем смо били прилично нервозни, са пуно грешака, али како је утакмица одмицала били смо све сигурнији у свим елементима игре и дошли до лепе победе. Психолошки ће нам значити за даље такмичење, сутра је за нови изазов са екипом Словачке, тако да ћемо гледати да ово заборавимо и да се припремимо најбоље могуће за нови изазов.“

Александра Узелац, чланица лајковачког Железничара, после утакмице је изјавила: „Веома ми је драго да смо успеле да се вратимо после првог сета, након тога смо водиле игр, атмосфера на терену је била сјајна, надам се да ће тако остати до краја турнира. Лепо смо отвориле такмичење, а треба рећи да је после дужег времена ова екипа заједно. Очекујем добру борбу сутра против Словачке.“

Србија ће у 2. колу Б групе у уторак, 26. јула играти против домаћина Словачке од 16.30 часова, док у последњем колу, у среду 27. јула, против Словеније од 11.30 часова.