Колубарски котлић, Дани воденица на Колубари и Топлици

“Колубарски котлић 2022” и “Дани воденица на Колубари и Топлици (ИСТОК – ЗАПАД ЛАЈКОВАЧКОМ ПРУГОМ)”, део су програма манифестације “Дани Лајковца”.

У недељу 24. јула код Ловачке брвнаре крај реке Колубаре биће одржана 12. манифестација ʺКолубарски котлићʺ, традиционална ревија кулинарства и такмичење у кулинарству у организацији Ловачког удружења ʺДраган Радовићʺ из Лајковца, а под покровитељством Туристичке организације општине Лајковац.

Колубарски котлић спада у ред масовних манифестација, која окупља пар десетина такмичарских екипа и у просеку око 100 учесника, као и велики број посетилаца. За капитене екипа обезбеђене су мајице, док победницима такмичења следују пехари. Поред дегустације специјалитета посетиоце очекује и пратећи музички програм.

Заинтересовани кандидати за такмичење могу се пријавити код председника ловачке секције Милована Радовића Малајца, на контакт тел: 063/ 87 62 651.

Пријава екипа је од 8 до 9 часова. У 9 часова је почетак такмичења у кулинарству, у 13 завршетак кувања, док је проглашење победника у 14 часова. Како наводе из ловачког удружења свако од такмичара има слободно право избора које ће јело спремати.

Манифестацију “Колубарски котлић 2022” употпуниће и богат мултимедијални програм “Дани воденица на Колубари и Топлици (ИСТОК – ЗАПАД ЛАЈКОВАЧКОМ ПРУГОМ)”, који ће у периоду од 24. до 26. јула  окупити велики број уметника из земље и региона.